Zabıta Ekipleri Ölçüm Yaptı, Esnaf Kurtalan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı Göreve Çağırdı

Kurtalan Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren esnaflardan işyeri isim tabelaları ve cam yazıları için yıllık reklam ücreti tahsilatı amacıyla ölçüm yaptı.

Zabıta ekiplerince yapılan ölçümlerde, esnafların ödeyeceği tabela ve işyeri isim reklam ücretleri kendilerine bildirilerek ödemelerin belediye veznesine yapılacağı iletildi.

Söz konusu metrekare başı fiyatlandırmanın, geçen dönemle aynı olduğu ve herhangi bir değişiklik yapılmadığı öğrenilirken, işyeri isim tabelası ve cam yazıları için belirlenen yıllık reklam ücretleri şu şekilde:

Işıklı tabelalar için metrekare başına yıllık reklam ücreti 400 lira. Işıksız cam yazıları ve işyeri isim levhaları için yıllık reklam ücreti metrekare başına 120 lira.

Zabıta ekiplerinin ölçümleri sonrası bazı esnaflar, işyeri isim tabelaları ve cam yazıları için talep edilen yıllık reklam ücretlerinin pahalı olduğunu belirterek, bu ücretlerin düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

Esnaflar, ücretlerin belirlenmesinde kendilerine de danışılması gerektiğine dikkat çekip, Kurtalan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan konuyla ilgili harekete geçmesini istedi.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)