Artan Talep, Siirt'teki fabrikaların üretimini artırıyor

Siirt 14.09.2024 - 16:21, Güncelleme: 14.09.2024 - 16:21 2023 kez okundu.
 

Artan Talep, Siirt'teki fabrikaların üretimini artırıyor

Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle birlikte temizlik ve hijyen ürünlerine olan talep, pandemi sonrası dönemde de devam etti.
Hijyen kültürünün ülke genelinde kalıcı bir şekilde yerleşmesinin en büyük etkenlerinden birinin Koronavirüs pandemisi olduğunu belirten temizlik ve kozmetik sektörü işletmecileri, Siirt ve çevresindeki ilçelerde de hijyen ürünlerine büyük bir talep olduğunu ifade ediyor. Temizlik ürünlerine artan bu talep, Siirt’te faaliyet gösteren hijyen ve kozmetik ürün üretim merkezlerine de olumlu yansıdı. Siirt Veysel Karani Mahallesi, Eski Sanayi’de faaliyet gösteren Verox Kimya Temizlik ve Kozmetik Üretim Merkezi’nde görevli Yüksek Kimya Mühendisi Selman Ağrak, fabrikalarında birçok hijyen ve kozmetik ürünü ürettiklerini belirterek, koronavirüs pandemisiyle birlikte Siirt’te hijyen ve kozmetik ürünlerine talebin birden arttığını ve bu talebin pandemi sonrasında bile devam ettiğini söyledi. Yıl boyunca tonlarca deterjan, sabun, krem ve şampuan ürettiklerini söyleyen Ağrak, bu ürünlerin tamamını toptan sattıklarını ekledi. Kimya mühendisi Ağrak, hammaddelerin tedarik edilmesinin ardından üretim merkezlerindeki makinelerde işlendiğini ve böylece birçok hijyen ve kozmetik ürününün Siirt’e satışını yaptıklarını ifade ederken, “Bu alanda faaliyet gösteren yerli firmalardan biri olmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi. Verox Kimya Temizlik ve Kozmetik Üretim Merkezi’nde Siirt’in meşhur bıttım fıstığından şampuan ve cilt bakım kremi de üretiliyor. Selman Ağrak, yılda ortalama 10 ton bıttım fıstığını üretim merkezinde işlediklerini belirterek, yerli bir kuruyemiş çeşidi olan bıttımın sadece sabun yapımında değil, şampuan ve cilt kremi yapımında da kullanıldığını aktardı. (Abdulaziz ÖZCAN)  
Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle birlikte temizlik ve hijyen ürünlerine olan talep, pandemi sonrası dönemde de devam etti.

Hijyen kültürünün ülke genelinde kalıcı bir şekilde yerleşmesinin en büyük etkenlerinden birinin Koronavirüs pandemisi olduğunu belirten temizlik ve kozmetik sektörü işletmecileri, Siirt ve çevresindeki ilçelerde de hijyen ürünlerine büyük bir talep olduğunu ifade ediyor.

Temizlik ürünlerine artan bu talep, Siirt’te faaliyet gösteren hijyen ve kozmetik ürün üretim merkezlerine de olumlu yansıdı.

Siirt Veysel Karani Mahallesi, Eski Sanayi’de faaliyet gösteren Verox Kimya Temizlik ve Kozmetik Üretim Merkezi’nde görevli Yüksek Kimya Mühendisi Selman Ağrak, fabrikalarında birçok hijyen ve kozmetik ürünü ürettiklerini belirterek, koronavirüs pandemisiyle birlikte Siirt’te hijyen ve kozmetik ürünlerine talebin birden arttığını ve bu talebin pandemi sonrasında bile devam ettiğini söyledi.

Yıl boyunca tonlarca deterjan, sabun, krem ve şampuan ürettiklerini söyleyen Ağrak, bu ürünlerin tamamını toptan sattıklarını ekledi. Kimya mühendisi Ağrak, hammaddelerin tedarik edilmesinin ardından üretim merkezlerindeki makinelerde işlendiğini ve böylece birçok hijyen ve kozmetik ürününün Siirt’e satışını yaptıklarını ifade ederken, “Bu alanda faaliyet gösteren yerli firmalardan biri olmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Verox Kimya Temizlik ve Kozmetik Üretim Merkezi’nde Siirt’in meşhur bıttım fıstığından şampuan ve cilt bakım kremi de üretiliyor. Selman Ağrak, yılda ortalama 10 ton bıttım fıstığını üretim merkezinde işlediklerini belirterek, yerli bir kuruyemiş çeşidi olan bıttımın sadece sabun yapımında değil, şampuan ve cilt kremi yapımında da kullanıldığını aktardı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.