Çatı Ustalarından Membran Uyarısı!

Siirt 11.10.2024 - 16:10, Güncelleme: 11.10.2024 - 16:10 388 kez okundu.
 

Çatı Ustalarından Membran Uyarısı!

Kurtalan’da geçmiş yıllarda yapılan binaların çatı katı için kullanılan membran malzemeler çürüyünce bina sahipleri ek tadilat masraflarına katlanmak zorunda kaldı.
Söz konusu geçmişte yapılan membran çatıların bölgedeki iklim yapısına uygun olmadığını belirten çatı ustaları yeni yapılan bina inşaatı sahiplerine “Çatıda membran kullanmayın” uyarısını yapıyor. Kurtalan’da çatı ustası olan Özdemir Çatı Sistemleri Ustası Tacettin Özdemir, eski bina sahibi birçok müşterisinin membran çatı nedeniyle ek maliyete katlanmak zorunda kaldığını söyleyip “Membran çatılar bölgemizin iklim şartlarına uygun değil. Yapıldıktan 5-10 yıl içerisinde bu membran malzemeler sertleşiyor ve kauçuktan üretildiği için yıpranıyor. Bu da binaların çatı katını ve dış cephe duvarlarının su almasına ve ıslanmasına neden oluyor.” dedi. Özdemir, söz konusu durum nedeniyle Kurtalan’da birçok bina sahibinin sorun yaşadığını aktarırken çatı yapımında çelik alaşımlı metal malzemelerin kullanılmasının hem binanın ömrünü uzattığına hem de sonradan ek maliyet oluşturmadığına dikkati çekiyor. Kurtalan’da inşaat aşaması süren binaların neredeyse tamamında eskisi gibi membran malzeme kullanılmadığını da sözlerine ekleyen Özdemir, “Gerek memran çatı tadilatı gerekse de, bina çatı kurulumu konusunda Kurtalanlı müşterilerimizin hizmetindeyiz. Usta işçilik kaliteli ve garantili hizmet için müşterilerimizi bekleriz.” sözlerini sarf etti.   (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Kurtalan’da geçmiş yıllarda yapılan binaların çatı katı için kullanılan membran malzemeler çürüyünce bina sahipleri ek tadilat masraflarına katlanmak zorunda kaldı.

Söz konusu geçmişte yapılan membran çatıların bölgedeki iklim yapısına uygun olmadığını belirten çatı ustaları yeni yapılan bina inşaatı sahiplerine “Çatıda membran kullanmayın” uyarısını yapıyor.

Kurtalan’da çatı ustası olan Özdemir Çatı Sistemleri Ustası Tacettin Özdemir, eski bina sahibi birçok müşterisinin membran çatı nedeniyle ek maliyete katlanmak zorunda kaldığını söyleyip “Membran çatılar bölgemizin iklim şartlarına uygun değil. Yapıldıktan 5-10 yıl içerisinde bu membran malzemeler sertleşiyor ve kauçuktan üretildiği için yıpranıyor. Bu da binaların çatı katını ve dış cephe duvarlarının su almasına ve ıslanmasına neden oluyor.” dedi.

Özdemir, söz konusu durum nedeniyle Kurtalan’da birçok bina sahibinin sorun yaşadığını aktarırken çatı yapımında çelik alaşımlı metal malzemelerin kullanılmasının hem binanın ömrünü uzattığına hem de sonradan ek maliyet oluşturmadığına dikkati çekiyor.

Kurtalan’da inşaat aşaması süren binaların neredeyse tamamında eskisi gibi membran malzeme kullanılmadığını da sözlerine ekleyen Özdemir, “Gerek memran çatı tadilatı gerekse de, bina çatı kurulumu konusunda Kurtalanlı müşterilerimizin hizmetindeyiz. Usta işçilik kaliteli ve garantili hizmet için müşterilerimizi bekleriz.” sözlerini sarf etti.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.