Erdoğan'dan Sürpriz Karar: Biden'ın Yemeğine Katılmaktan Vazgeçti!

Güncel 26.09.2024 - 11:55, Güncelleme: 26.09.2024 - 11:55 775 kez okundu.
 

Erdoğan'dan Sürpriz Karar: Biden'ın Yemeğine Katılmaktan Vazgeçti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York’tan Türkiye’ye dönmeden önce ABD Başkanı Joe Biden’ın düzenlediği akşam yemeğine katılmayı planlıyordu. Erdoğan'ın bu yemeğe katılmaktan vazgeçtiği öğrenildi.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dikkat çeken bir konuşma yapan Erdoğan, New York’taki ziyareti boyunca yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Biden’ın davetiyle katılması beklenen akşam yemeği, programının son önemli etkinliklerinden biriydi. Ancak NTV muhabiri Hüseyin Günay’ın verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika kararıyla yemeğe katılmaktan vazgeçti. Günay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erdoğan, Türkevi'nden çıktı ve doğrudan havalimanına gidiyor, Türkiye’ye dönüyor." dedi. ABD'yi İsrail Politikaları Üzerinden Eleştirmişti Erdoğan’ın bu kararının, Amerikan NBC News kanalında verdiği röportajın hemen ardından gelmesi dikkat çekti. Röportajında, ABD’nin İsrail’e verdiği destekten dolayı Washington yönetimini bir kez daha eleştiren Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: "Maalesef birçok Batılı ülke, İsrail’in eylemlerine karşı sessiz kalıyor ve bir tutum geliştirmiyor. NATO müttefikleri arasında İsrail’in yanında duran ülkeler var. Şu anda ABD’deyiz ve ABD de bu ülkelerden biri." ABD Başkanı Biden’ın, bir yandan İsrail’i eleştirirken, diğer yandan farklı yollarla destek verdiğine dikkat çeken Erdoğan, ABD’nin İsrail’e silah ve mühimmat sağladığını ve Akdeniz’e uçak gemisi gönderdiğini hatırlatmıştı.   (Haber Merkezi)  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York’tan Türkiye’ye dönmeden önce ABD Başkanı Joe Biden’ın düzenlediği akşam yemeğine katılmayı planlıyordu. Erdoğan'ın bu yemeğe katılmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dikkat çeken bir konuşma yapan Erdoğan, New York’taki ziyareti boyunca yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Biden’ın davetiyle katılması beklenen akşam yemeği, programının son önemli etkinliklerinden biriydi. Ancak NTV muhabiri Hüseyin Günay’ın verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika kararıyla yemeğe katılmaktan vazgeçti. Günay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erdoğan, Türkevi'nden çıktı ve doğrudan havalimanına gidiyor, Türkiye’ye dönüyor." dedi.

ABD'yi İsrail Politikaları Üzerinden Eleştirmişti

Erdoğan’ın bu kararının, Amerikan NBC News kanalında verdiği röportajın hemen ardından gelmesi dikkat çekti. Röportajında, ABD’nin İsrail’e verdiği destekten dolayı Washington yönetimini bir kez daha eleştiren Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: "Maalesef birçok Batılı ülke, İsrail’in eylemlerine karşı sessiz kalıyor ve bir tutum geliştirmiyor. NATO müttefikleri arasında İsrail’in yanında duran ülkeler var. Şu anda ABD’deyiz ve ABD de bu ülkelerden biri."

ABD Başkanı Biden’ın, bir yandan İsrail’i eleştirirken, diğer yandan farklı yollarla destek verdiğine dikkat çeken Erdoğan, ABD’nin İsrail’e silah ve mühimmat sağladığını ve Akdeniz’e uçak gemisi gönderdiğini hatırlatmıştı.

 

(Haber Merkezi)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.