‘15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Etkinliklerle kutlanacak

Güncel 08.07.2022 - 14:07, Güncelleme: 08.07.2022 - 14:07 2089+ kez okundu.
 

‘15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Etkinliklerle kutlanacak

Siirt’te ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecek.
15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanının liderliğinde, aziz milletin ve kahraman güvenlik güçleri tarafından bertaraf edildi.Tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda 25.10.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edildi.15 Temmuz darbe girişiminin unutulmasına, unutturulması ve bu ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmemesi adına; direnişin sembol mekânlarında yapılması planlanan 15 Temmuz anma etkinlikleri bu yıl da Cumhurbaşkanının himayelerinde gerçekleştirilecek.15 Temmuz Darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket ederek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla Siirt’te de Cumhurbaşkanlığı’nın talimatları ve himayeleri ile 14-15 Temmuz 2022 tarihleri arasında ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’, ilimizde çeşitli etkinliklere kutlanacak.Program kapsamında, 14 Temmuz Perşembe günü saat: 19:30’da Siirt İl Özel İdare Eğitim, Dinlenme Tesislerinde Şehit ve Gazi aileleri onuruna yemek programı düzenlenecek.15 Temmuz Cuma günü ise; Garnizon Komutanlığı şehitliğinde saat: 10:00’da Şehit kabirleri ziyaret edilecek, Kuran-ı kerim okunarak, karanfil bırakılacak. Ayrıca aynı gün saat:12:00’de Merkez Abdulhakim Sancak Çarşı Camiinde aziz şehitler için mevlit okunarak, dua edilecek.Ana programın gerçekleştirileceği 15 Temmuz günü saat: 20:00’de ‘Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü düzenlenecek, Yürüyüş, mehteran takımı eşliğinde, kortej halinde Hz. Fakirullah (Güres) Caddesi üniversite tarafı başlangıç noktasından başlayarak, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sona erecek.Program, 15 Temmuz Demokrasi meydanında "15 Temmuz’da Yaşananlar İsimli Resim Sergisi"nin ziyaret edilmesinin ardından, ‘Anı Defteri” imzalanacak.15 Temmuz akşam devam edecek program, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayacak, ve Siirt Valisi protokol üyelerinin konuşmaları ile devam edecek.Program Kuran-ı kerim Tilaveti, İlahi dinletisi ve dua okuması, Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan ‘15 Temmuz Belgeselinin izlenmesi, Mehteran konseri ile devam edecek.Program ‘Gurup Ravza’ konseri ve Selaların okunması, 15 Temmuz ile ilgili Klip ve marşların izlenmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın konuşmaları ile devam edecek.Program, katılımcılara çeşitli ikramların bulunulmasının ardından sona erecek.
Siirt’te ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecek.

15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanının liderliğinde, aziz milletin ve kahraman güvenlik güçleri tarafından bertaraf edildi.
Tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda 25.10.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edildi.
15 Temmuz darbe girişiminin unutulmasına, unutturulması ve bu ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmemesi adına; direnişin sembol mekânlarında yapılması planlanan 15 Temmuz anma etkinlikleri bu yıl da Cumhurbaşkanının himayelerinde gerçekleştirilecek.
15 Temmuz Darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket ederek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla Siirt’te de Cumhurbaşkanlığı’nın talimatları ve himayeleri ile 14-15 Temmuz 2022 tarihleri arasında ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’, ilimizde çeşitli etkinliklere kutlanacak.
Program kapsamında, 14 Temmuz Perşembe günü saat: 19:30’da Siirt İl Özel İdare Eğitim, Dinlenme Tesislerinde Şehit ve Gazi aileleri onuruna yemek programı düzenlenecek.
15 Temmuz Cuma günü ise; Garnizon Komutanlığı şehitliğinde saat: 10:00’da Şehit kabirleri ziyaret edilecek, Kuran-ı kerim okunarak, karanfil bırakılacak. Ayrıca aynı gün saat:12:00’de Merkez Abdulhakim Sancak Çarşı Camiinde aziz şehitler için mevlit okunarak, dua edilecek.
Ana programın gerçekleştirileceği 15 Temmuz günü saat: 20:00’de ‘Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü düzenlenecek, Yürüyüş, mehteran takımı eşliğinde, kortej halinde Hz. Fakirullah (Güres) Caddesi üniversite tarafı başlangıç noktasından başlayarak, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sona erecek.
Program, 15 Temmuz Demokrasi meydanında "15 Temmuz’da Yaşananlar İsimli Resim Sergisi"nin ziyaret edilmesinin ardından, ‘Anı Defteri” imzalanacak.
15 Temmuz akşam devam edecek program, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayacak, ve Siirt Valisi protokol üyelerinin konuşmaları ile devam edecek.
Program Kuran-ı kerim Tilaveti, İlahi dinletisi ve dua okuması, Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan ‘15 Temmuz Belgeselinin izlenmesi, Mehteran konseri ile devam edecek.
Program ‘Gurup Ravza’ konseri ve Selaların okunması, 15 Temmuz ile ilgili Klip ve marşların izlenmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın konuşmaları ile devam edecek.
Program, katılımcılara çeşitli ikramların bulunulmasının ardından sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.