29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Güncel 30.10.2022 - 21:25, Güncelleme: 30.10.2022 - 21:25 1147+ kez okundu.
 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Kurtalan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Kurtalan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin törende yaptığı konuşmada, dirilişin sembolü cumhuriyetin kuruluşunun 99. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunun yaşandığını söyledi.Tekin, "Bu anlamlı günde, öncelikle; binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet; minnet ve şükranla yad ediyor, Aziz Milletimin, Kurtalanlı hemşerilerimin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum" dedi.Törende daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.Kurtalan İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan halk oyunlar gösterisi ilgiyle izlendi.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda ve etkinliklerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.Törene, Kurtalan Cumhuriyet Savcısı Fulya Ozan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali İnce, Kayabağlar Belde Belediye Başkanı Salim Seven, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zincir, kurumların, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kurtalan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Kurtalan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.
Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin törende yaptığı konuşmada, dirilişin sembolü cumhuriyetin kuruluşunun 99. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunun yaşandığını söyledi.
Tekin, "Bu anlamlı günde, öncelikle; binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet; minnet ve şükranla yad ediyor, Aziz Milletimin, Kurtalanlı hemşerilerimin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum" dedi.
Törende daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.
Kurtalan İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan halk oyunlar gösterisi ilgiyle izlendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda ve etkinliklerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Törene, Kurtalan Cumhuriyet Savcısı Fulya Ozan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali İnce, Kayabağlar Belde Belediye Başkanı Salim Seven, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zincir, kurumların, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.