Angün, Kurtalan MYO Binası İçin CHP'den Destek Talep Etti

Güncel 17.04.2022 - 23:49, Güncelleme: 17.04.2022 - 23:49 2390+ kez okundu.
 

Angün, Kurtalan MYO Binası İçin CHP'den Destek Talep Etti

Gazetemiz yazarlarından Halil Angün, uzun yıllardır devam eden Kurtalan MYO (Meslek Yüksek Okulu) bina ihtiyacı için Ankara'da CHP Genel Merkezini Ziyaret Ederek Ana Muhalefet Partisi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan yardım talep etti.
Ankara’da CHP Genel Merkezini ziyaret eden Angün, Malatya Milletvekili Veli Ağababa’yı ziyaret etti.İlçenin 2008 yılında bir Meslek Yüksek Okul macerasına atıldığını aktaran Angün, mevcut binanın fiziki olarak yetersiz olduğunu belirterek Ağababa’dan yeni bir bina yapılması için destek istedi.İlçe Meslek Yüksek Okulu’na bir anaokulu ve bir ilkokul binasının tahsis edildiğini belirterek,“Bir bina derslik olarak kullanılırken diğer bina da öğrenci ve eğitimcilerin ihtiyaçlarını karşılaması için yemekhane, yatakhane ve idare binası olarak kullanılmaya başlandı. Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri bölümü ile başlayan okul ardından Dış Ticaret Bölümü, Finans-Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü, Sosyal Hizmetler Ve Danışma Bölümü, Ulaştırma Hizmetleri Bölümü, Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü, Hukuk Bölümü ile 8 bölüme kavuştu. İhtiyaca cevap veremeyen okul açılan bölümlere ya öğrenci alamıyor ya da öğrenci aldığı bölümleri de derslik yetersizliğinden ötürü Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsünde öğretim görüyorlar. Bu nedenle bir bina ihtiyacı hasıl olmuştur. Çünkü ilkokul öğrencilerin taşımalı eğitime geçilmiş gibi, Kurtalan'da görünüp Siirt Kezer kampüsünde eğitimini görmek zorunda olan bölüm öğrencileri bulunmaktadır.” dedi.Geçen 15 yıla aşkın zaman zarfında iktidar partisini aşan MYO'ya yeni bina kazandırmanın iktidar partisine zor geldiği için Ana Muhalefetten destek istemek zorunda kaldığını dile getiren Angün, Ağbaba'nın konuyla yakından ilgilendiğini ve konuyu meclise taşıyacağını söyledi.
Gazetemiz yazarlarından Halil Angün, uzun yıllardır devam eden Kurtalan MYO (Meslek Yüksek Okulu) bina ihtiyacı için Ankara'da CHP Genel Merkezini Ziyaret Ederek Ana Muhalefet Partisi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan yardım talep etti.

Ankara’da CHP Genel Merkezini ziyaret eden Angün, Malatya Milletvekili Veli Ağababa’yı ziyaret etti.
İlçenin 2008 yılında bir Meslek Yüksek Okul macerasına atıldığını aktaran Angün, mevcut binanın fiziki olarak yetersiz olduğunu belirterek Ağababa’dan yeni bir bina yapılması için destek istedi.
İlçe Meslek Yüksek Okulu’na bir anaokulu ve bir ilkokul binasının tahsis edildiğini belirterek,
“Bir bina derslik olarak kullanılırken diğer bina da öğrenci ve eğitimcilerin ihtiyaçlarını karşılaması için yemekhane, yatakhane ve idare binası olarak kullanılmaya başlandı. Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri bölümü ile başlayan okul ardından Dış Ticaret Bölümü, Finans-Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü, Sosyal Hizmetler Ve Danışma Bölümü, Ulaştırma Hizmetleri Bölümü, Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü, Hukuk Bölümü ile 8 bölüme kavuştu. İhtiyaca cevap veremeyen okul açılan bölümlere ya öğrenci alamıyor ya da öğrenci aldığı bölümleri de derslik yetersizliğinden ötürü Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsünde öğretim görüyorlar. Bu nedenle bir bina ihtiyacı hasıl olmuştur. Çünkü ilkokul öğrencilerin taşımalı eğitime geçilmiş gibi, Kurtalan'da görünüp Siirt Kezer kampüsünde eğitimini görmek zorunda olan bölüm öğrencileri bulunmaktadır.” dedi.
Geçen 15 yıla aşkın zaman zarfında iktidar partisini aşan MYO'ya yeni bina kazandırmanın iktidar partisine zor geldiği için Ana Muhalefetten destek istemek zorunda kaldığını dile getiren Angün, Ağbaba'nın konuyla yakından ilgilendiğini ve konuyu meclise taşıyacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.