BAL ligi ertelendi

Spor 12.04.2021 - 09:46, Güncelleme: 12.04.2021 - 09:46 1419+ kez okundu.
 

BAL ligi ertelendi

Türkiye Futbol Federasyonu, 17 Nisan'da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig'in koronavirüs nedeniyle Mayıs ayının son haftasına ertelendiğini açıkladı.
TFF'den yapılan açıklamada konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı: “Covid-19 pandemisinin son günlerdeki seyri üzerine Bölgesel Amatör Lig maçlarının oynatılması ile ilgili TFF Sağlık Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılmıştır. Yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreçte, gerek şartların elverişli olmadığı gerekse 266 takımın katılımının söz konusu olduğu lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı konusunda Sağlık Kurulu görüş birliğine varmıştır.Bu kapsamda, daha önce 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig'in sağlık şartları uygun olduğu takdirde Mayıs ayının son haftası başlatılması uygun bulunmuştur.”“LİGİN ERTELENMESİ ÇÖZÜM DEĞİL” Kurtalanspor Kulüp başkanı Fırat Angün, 17 Nisan’da başlaması planlanan BAL Liginin ertelenmesinin çözüm olmadığını belirtti. Futbolcuların uzun bir idman ve hazırlık maçlarının ardından hazırlıklarını tamamladığını belirten Angün,“Kurtalanspor olarak yaklaşık 2 aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Lig tarihlerinin açıklanması ile çalışmalarımıza başlayarak hazırlık maçları yaparak bir hafta sonra başlayacak ligimize hazırlanmaya devam ettik. Alınan karar bizleri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Yönetim kurulu olarak bugüne kadar Türk futbolu için tüm sorumluluklarımızı yerine getirdik. Türkiye Futbol Federasyonu’nun verdiği günlük kararlar futbolun paydaşlarını maalesef zor durumda bırakmaktadır. Daha dün kadınlar futbol ligini başlatma kararı alan ve BAL liginde mücadele eden birçok takımlarında bulunduğu ligin oynandığı dönemde bugün yapılan açıklamayı anlayamıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonunun aldığı bu karardan, bu yanlıştan bir an Önce dönülmesini bekliyor veya ligin başlamayacaksa bile açıkça kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz.” dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu, 17 Nisan'da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig'in koronavirüs nedeniyle Mayıs ayının son haftasına ertelendiğini açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı: “Covid-19 pandemisinin son günlerdeki seyri üzerine Bölgesel Amatör Lig maçlarının oynatılması ile ilgili TFF Sağlık Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılmıştır. Yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreçte, gerek şartların elverişli olmadığı gerekse 266 takımın katılımının söz konusu olduğu lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı konusunda Sağlık Kurulu görüş birliğine varmıştır.
Bu kapsamda, daha önce 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig'in sağlık şartları uygun olduğu takdirde Mayıs ayının son haftası başlatılması uygun bulunmuştur.”
“LİGİN ERTELENMESİ ÇÖZÜM DEĞİL”
Kurtalanspor Kulüp başkanı Fırat Angün, 17 Nisan’da başlaması planlanan BAL Liginin ertelenmesinin çözüm olmadığını belirtti. Futbolcuların uzun bir idman ve hazırlık maçlarının ardından hazırlıklarını tamamladığını belirten Angün,
“Kurtalanspor olarak yaklaşık 2 aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Lig tarihlerinin açıklanması ile çalışmalarımıza başlayarak hazırlık maçları yaparak bir hafta sonra başlayacak ligimize hazırlanmaya devam ettik. Alınan karar bizleri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Yönetim kurulu olarak bugüne kadar Türk futbolu için tüm sorumluluklarımızı yerine getirdik. Türkiye Futbol Federasyonu’nun verdiği günlük kararlar futbolun paydaşlarını maalesef zor durumda bırakmaktadır. Daha dün kadınlar futbol ligini başlatma kararı alan ve BAL liginde mücadele eden birçok takımlarında bulunduğu ligin oynandığı dönemde bugün yapılan açıklamayı anlayamıyoruz.
Türkiye Futbol Federasyonunun aldığı bu karardan, bu yanlıştan bir an Önce dönülmesini bekliyor veya ligin başlamayacaksa bile açıkça kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.