Camiye ait vakıf arazilerinin satıldığı iddiası

Güncel 10.10.2021 - 21:50, Güncelleme: 10.10.2021 - 21:50 1983+ kez okundu.
 

Camiye ait vakıf arazilerinin satıldığı iddiası

Köylüler camiye vakfedilen arazilerin satıldığı iddiasıyla hukuk mücadelesi başlattı
Kurtalan ilçesine bağlı Yellice köyünün camisine ait vakıf arazilerinin satıldığı iddia eden köylüler mahkemeye başvurdu.İlçeye bağlı Yellice köyünde 150 yıl önce hayırseverlerin camiye bağışladığı arazilerin Abdulgani Sevgili tarafından tapuları çıkarılarak satıldığı iddia eden köylüler hukuk mücadelesi başlattı.Köy muhtarı Siraç Atakur, 150 yıl önce hayırsever köylüler tarafından köy camisi yararına vakfettiği yaklaşık 400 dönüm arazinin Abdulgani Sevgili tarafından satıldığını ileri sürdü.Mahkemeye tapu iptali davası açtıklarını aktaran Atakur, arazinin camiye ait vakıf arazisi olduğuna dair bütün köylünün şahitlik ettiğini ifade etti.“Vakıf arazilerinin bir şekilde tapularını çıkartarak satışa sunanlarla yargı önünde hesaplaşacağız” diyen Atakur,“İlgili taşınmazlar, kadastro sırasında uygulanan tapu kaydı tarihlerinden (intikal tarihinden) geriye doğru yaklaşık 150 yıllık süre boyunca ve halen köyde yaşayan sakinlerin zilyetliğinde olup köy camii ve müştemilatı olarak kullanılmaktadır. Arazinin mevkisini dahi bilmeden çeşitli bağlantılarını kullanarak köyün camisine ait vakıf arazisini kendi adlarına tescil ettiren Abdulgani Sevgili her yönü ile hukuksuzluk yapmıştır. Bölgemizde şeyh şığ gibi isimlerle geçim sağlayan bu şahıslar hiçbir hakka dayanmadan tapu ve resmi dairelerdeki bağlantılarını kullanarak adlarına tescil ettirdikleri yerleri satışa çıkartıyorlar.Bu durumu satış gerçekleştikten sonra öğrendik. Yüzyıllardır saygı duyduğumuz ve önderimiz olarak gördüğümüz Sevgili ailesinin bir ferdinin camiye ait vakıf arazisini satması köylüde şok etkisi yarattı. Konuyla ilgili hukuk mücadelesini başlattık. Sayın Mahkemece yapılacak keşif ve dinlenecek tanıkların ifadeleri ile hakikat ortaya çıkacaktır. Biz bunu yapanlardan bu dünyada da diğer dünyada da davacı olacağız.” dedi.Arazilerin dedesi tarafından köyün camisine bağışlandığını belirten Abdulgafur Acun,“Dedem tarafından bu araziler köyün camisine bağışlanmıştır. 150 yıldır bu arazilerden elde edilen gelirler köyün camisinin ihtiyaçları için kullanılıyor. Bu arazilerin tapuları çıkarılarak satıldığını öğrendik. Hepimiz şahitlik ediyoruz ki bu araziler Sevgili ailesine ait değildir. Köyün camisine vakfedilmiştir” ifadelerini kullandı.Köy sakinlerinden Resul Altınışık ise arazilerin Köy camisine vakfedildiğinin herkes tarafından bilindiğini söyledi.Çevre köy sakinlerinin bile arazinin vakıf malı olduğunu bildiğini belirten Altınışık,“Bu arazilerin köy camisine vakfedildiğini herkes biliyor. Buna rağmen arazilerin tapularının çıkarılarak satılmasını üzülerek öğrendik. Yasal yollardan camimize vakfedilen arazileri savunacağız” dedi.
Köylüler camiye vakfedilen arazilerin satıldığı iddiasıyla hukuk mücadelesi başlattı

Kurtalan ilçesine bağlı Yellice köyünün camisine ait vakıf arazilerinin satıldığı iddia eden köylüler mahkemeye başvurdu.
İlçeye bağlı Yellice köyünde 150 yıl önce hayırseverlerin camiye bağışladığı arazilerin Abdulgani Sevgili tarafından tapuları çıkarılarak satıldığı iddia eden köylüler hukuk mücadelesi başlattı.
Köy muhtarı Siraç Atakur, 150 yıl önce hayırsever köylüler tarafından köy camisi yararına vakfettiği yaklaşık 400 dönüm arazinin Abdulgani Sevgili tarafından satıldığını ileri sürdü.
Mahkemeye tapu iptali davası açtıklarını aktaran Atakur, arazinin camiye ait vakıf arazisi olduğuna dair bütün köylünün şahitlik ettiğini ifade etti.
“Vakıf arazilerinin bir şekilde tapularını çıkartarak satışa sunanlarla yargı önünde hesaplaşacağız” diyen Atakur,
“İlgili taşınmazlar, kadastro sırasında uygulanan tapu kaydı tarihlerinden (intikal tarihinden) geriye doğru yaklaşık 150 yıllık süre boyunca ve halen köyde yaşayan sakinlerin zilyetliğinde olup köy camii ve müştemilatı olarak kullanılmaktadır.
Arazinin mevkisini dahi bilmeden çeşitli bağlantılarını kullanarak köyün camisine ait vakıf arazisini kendi adlarına tescil ettiren Abdulgani Sevgili her yönü ile hukuksuzluk yapmıştır.
Bölgemizde şeyh şığ gibi isimlerle geçim sağlayan bu şahıslar hiçbir hakka dayanmadan tapu ve resmi dairelerdeki bağlantılarını kullanarak adlarına tescil ettirdikleri yerleri satışa çıkartıyorlar.
Bu durumu satış gerçekleştikten sonra öğrendik. Yüzyıllardır saygı duyduğumuz ve önderimiz olarak gördüğümüz Sevgili ailesinin bir ferdinin camiye ait vakıf arazisini satması köylüde şok etkisi yarattı.
Konuyla ilgili hukuk mücadelesini başlattık. Sayın Mahkemece yapılacak keşif ve dinlenecek tanıkların ifadeleri ile hakikat ortaya çıkacaktır. Biz bunu yapanlardan bu dünyada da diğer dünyada da davacı olacağız.” dedi.
Arazilerin dedesi tarafından köyün camisine bağışlandığını belirten Abdulgafur Acun,
“Dedem tarafından bu araziler köyün camisine bağışlanmıştır. 150 yıldır bu arazilerden elde edilen gelirler köyün camisinin ihtiyaçları için kullanılıyor. Bu arazilerin tapuları çıkarılarak satıldığını öğrendik. Hepimiz şahitlik ediyoruz ki bu araziler Sevgili ailesine ait değildir. Köyün camisine vakfedilmiştir” ifadelerini kullandı.
Köy sakinlerinden Resul Altınışık ise arazilerin Köy camisine vakfedildiğinin herkes tarafından bilindiğini söyledi.
Çevre köy sakinlerinin bile arazinin vakıf malı olduğunu bildiğini belirten Altınışık,
“Bu arazilerin köy camisine vakfedildiğini herkes biliyor. Buna rağmen arazilerin tapularının çıkarılarak satılmasını üzülerek öğrendik. Yasal yollardan camimize vakfedilen arazileri savunacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.