CHP Kurtalan ilçe Başkanı Orhan Karataş, “Faturalar vatandaşın belini büktü”

Güncel 11.04.2022 - 12:33, Güncelleme: 11.04.2022 - 12:33 2159+ kez okundu.
 

CHP Kurtalan ilçe Başkanı Orhan Karataş, “Faturalar vatandaşın belini büktü”

CHP Kurtalan ilçe Başkanı Orhan Karataş, yüksek faturaların vatandaşın belini büktüğünü söyledi.
CHP Kurtalan İlçe Başkanı Orhan Karataş, yüksek gelen faturalara tepki gösterdi. Karataş yaptığı açıklamada, “Yüksek faturalar zaten vatandaşın belini büktü. Vatandaş enflasyonun altında eziliyor.” dedi.İğneden ipliğe her ürüne gelen zamlarla vatandaşın geçimini sağlamakta zorlandığını aktaran Karataş, halkın TÜİK verilerinde açıklanan enflasyona inanmadığını kaydetti.Karataş, “Bilindiği gibi, bugün enflasyonda gelinen bu durum, iktidarın yanlış ekonomi politikalarından kaynaklanmaktadır. Enflasyon ve döviz fiyatlarındaki aşırı artış temel gıda fiyatlarını etkiledi. Vatandaşın alışverişini en ucuza yapabildiği halk pazarları bile, marketlerden ucuzken bugün tam tersi yaşanıyor. Pazarcı, ürününü aşırı artan maliyetlerle tezgahına getirebiliyor ya da getiremiyor. Bu da fiyatlara yansıyor” ifadelerini kullandı.Ülkenin ekonomik darboğazdan kurtulmasının tek çaresinin erken bir seçim olduğunu vurgulayan Karataş,“AKP ve MHP’nin başını çektiği Cumhur İttifakı’nın ülkeyi yönetemediği gün gibi ortadadır. Elektriğe ve doğalgaza yaptığı zamlarla halkımız iyice bunaldı. Türkiye’de ilk kez esnafın elektrik faturası kirasını geçti. Ülkemizin bu darboğazdan kurtulması için erken bir seçim istiyoruz. Millet ittifakı ülkenin sorunlarını çözecek bunu hep birlikte göreceğiz. Bu karabasandan Türkiye’nin kurtulması lazım” dedi.ÜLKEYİ İSRAF DÜZENİNDEN KURTARACAĞIZKarataş, Kurtalan saat kulesi ve çarşı merkezinde yapılan aydınlatmaların gereksiz yapıldığını söyledi.Yapılanların israf olduğundan yakınan Karataş, Millet iktidarının ülkeyi israf düzeninden kurtaracağını belirterek, “İlçeye her kayyum atandığında yeni bir saat kulesi yapılıyor. Halkın parası çarçur ediliyor. Son olarak da çarşı merkezinde aydınlatma çalışması yapıldı. Çarşı merkezinde aydınlatma direkleri varken bunlar kaldırılıp neden aydınlatma yapıldı bir türlü anlamış değilim. Kurtalan Belediyesi hizmet yapmak istiyorsa kenar mahallelerdeki sorunları çözüme kavuştursun. İlçenin tamamına eşit şekilde hizmet yapılması gerekirken çarşı merkezine bu kadar masraf neden yapıldı merak ediyorum” dedi. 
CHP Kurtalan ilçe Başkanı Orhan Karataş, yüksek faturaların vatandaşın belini büktüğünü söyledi.

CHP Kurtalan İlçe Başkanı Orhan Karataş, yüksek gelen faturalara tepki gösterdi. Karataş yaptığı açıklamada, “Yüksek faturalar zaten vatandaşın belini büktü. Vatandaş enflasyonun altında eziliyor.” dedi.
İğneden ipliğe her ürüne gelen zamlarla vatandaşın geçimini sağlamakta zorlandığını aktaran Karataş, halkın TÜİK verilerinde açıklanan enflasyona inanmadığını kaydetti.
Karataş, “Bilindiği gibi, bugün enflasyonda gelinen bu durum, iktidarın yanlış ekonomi politikalarından kaynaklanmaktadır. Enflasyon ve döviz fiyatlarındaki aşırı artış temel gıda fiyatlarını etkiledi. Vatandaşın alışverişini en ucuza yapabildiği halk pazarları bile, marketlerden ucuzken bugün tam tersi yaşanıyor. Pazarcı, ürününü aşırı artan maliyetlerle tezgahına getirebiliyor ya da getiremiyor. Bu da fiyatlara yansıyor” ifadelerini kullandı.
Ülkenin ekonomik darboğazdan kurtulmasının tek çaresinin erken bir seçim olduğunu vurgulayan Karataş,
“AKP ve MHP’nin başını çektiği Cumhur İttifakı’nın ülkeyi yönetemediği gün gibi ortadadır. Elektriğe ve doğalgaza yaptığı zamlarla halkımız iyice bunaldı. Türkiye’de ilk kez esnafın elektrik faturası kirasını geçti. Ülkemizin bu darboğazdan kurtulması için erken bir seçim istiyoruz. Millet ittifakı ülkenin sorunlarını çözecek bunu hep birlikte göreceğiz. Bu karabasandan Türkiye’nin kurtulması lazım” dedi.
ÜLKEYİ İSRAF DÜZENİNDEN KURTARACAĞIZ
Karataş, Kurtalan saat kulesi ve çarşı merkezinde yapılan aydınlatmaların gereksiz yapıldığını söyledi.
Yapılanların israf olduğundan yakınan Karataş, Millet iktidarının ülkeyi israf düzeninden kurtaracağını belirterek,
“İlçeye her kayyum atandığında yeni bir saat kulesi yapılıyor. Halkın parası çarçur ediliyor. Son olarak da çarşı merkezinde aydınlatma çalışması yapıldı. Çarşı merkezinde aydınlatma direkleri varken bunlar kaldırılıp neden aydınlatma yapıldı bir türlü anlamış değilim. Kurtalan Belediyesi hizmet yapmak istiyorsa kenar mahallelerdeki sorunları çözüme kavuştursun. İlçenin tamamına eşit şekilde hizmet yapılması gerekirken çarşı merkezine bu kadar masraf neden yapıldı merak ediyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.