Çiftçi Yağmur Bekliyor

Güncel 25.04.2022 - 00:59, Güncelleme: 25.04.2022 - 00:59 1404+ kez okundu.
 

Çiftçi Yağmur Bekliyor

Kurtalan’da hububat ekimi yapılan bölgelere kuraklık korkusu kabus gibi çöktü.
Mevsiminde yağmur yağmaması sebebi ile çiftçi verim kaybından endişeli.Nisan ve Mayıs ayların da yeteri kadar yağmur yağmaması sebebi ile başta buğday ve arpa ekili alanlar kuraklığın pençesinde. Köylerde yağmur dualarına çıkılıyor. Kurtalan’da çiftçilik yapan İkram Karataş Nisan ayında yağmur yağmaması nedeniyle buğday ve mercimekte bazı bölgelerde ürünlerin sıcaklık nedeniyle yandığını söyledi.Nisan ve Mayıs ayında çiftçinin gözünün yağmurda olduğunu aktaran Karataş,“Köylerimizde yağmur dualarına çıkıyoruz. Bu yıl gübre ve mazot fiyatları nedeniyle zarar etmiştik. Eğer yağmur yağmazsa çiftçiyi zor günler bekliyor.” dedi. 
Kurtalan’da hububat ekimi yapılan bölgelere kuraklık korkusu kabus gibi çöktü.

Mevsiminde yağmur yağmaması sebebi ile çiftçi verim kaybından endişeli.
Nisan ve Mayıs ayların da yeteri kadar yağmur yağmaması sebebi ile başta buğday ve arpa ekili alanlar kuraklığın pençesinde. Köylerde yağmur dualarına çıkılıyor.
Kurtalan’da çiftçilik yapan İkram Karataş Nisan ayında yağmur yağmaması nedeniyle buğday ve mercimekte bazı bölgelerde ürünlerin sıcaklık nedeniyle yandığını söyledi.
Nisan ve Mayıs ayında çiftçinin gözünün yağmurda olduğunu aktaran Karataş,
“Köylerimizde yağmur dualarına çıkıyoruz. Bu yıl gübre ve mazot fiyatları nedeniyle zarar etmiştik. Eğer yağmur yağmazsa çiftçiyi zor günler bekliyor.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.