Çiftçilere “Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği ve Budama Eğitimi” verildi

Güncel 21.11.2021 - 14:24, Güncelleme: 21.11.2021 - 14:24 1864+ kez okundu.
 

Çiftçilere “Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği ve Budama Eğitimi” verildi

Kurtalan’da çiftçilere “Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği ve Budama Eğitimi” verildi.
Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliği ile yürütülmekte olan ‘Siirt Fıstığı Eğitim ve Yayım Projesi’ kapsamında Kurtalan’da çiftçilere yönelik “Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği ve Budama Eğitimi” verildi. Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı fıstıkçılık biriminde görevli ziraat mühendisleri tarafından verilen eğitimlere katılan çiftçilere; Siirt fıstığında bahçe tesisi, hastalık ve zararlılar ile mücadele, gübreleme ve sulamanın önemi, tekniğine uygun aşılama ve budama yöntemleri gibi konular hakkında bilgi ve becerileri geliştirildi.Düzenlenen eğitimin ardından kursiyerlere Kurtalan Halk Eğitim Merkezi’de düzenlenen törenle sertifikaları verildi.Törene, Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahfuz Demir, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adil Taşkıran ve Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat katıldı.
Kurtalan’da çiftçilere “Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği ve Budama Eğitimi” verildi.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliği ile yürütülmekte olan ‘Siirt Fıstığı Eğitim ve Yayım Projesi’ kapsamında Kurtalan’da çiftçilere yönelik “Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği ve Budama Eğitimi” verildi.
Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı fıstıkçılık biriminde görevli ziraat mühendisleri tarafından verilen eğitimlere katılan çiftçilere; Siirt fıstığında bahçe tesisi, hastalık ve zararlılar ile mücadele, gübreleme ve sulamanın önemi, tekniğine uygun aşılama ve budama yöntemleri gibi konular hakkında bilgi ve becerileri geliştirildi.
Düzenlenen eğitimin ardından kursiyerlere Kurtalan Halk Eğitim Merkezi’de düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Törene, Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahfuz Demir, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adil Taşkıran ve Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.