Çölyak hastaları için iş birliği protokolü imzalandı

Güncel 07.02.2021 - 21:47, Güncelleme: 07.02.2021 - 21:47 2590+ kez okundu.
 

Çölyak hastaları için iş birliği protokolü imzalandı

Siirt'te çölyak hastalarının glutensiz ürünlere ulaşmasını kolaylaştırmak için iş birliği protokolü imzalandı.
Siirt Belediyesinde düzenlenen programa, Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Kurtalan, Şirvan, Baykan, Eruh, Pervari ve Tillo belediye başkan vekilleri ve temsilcileri, İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür ve çölyak hastalığı olan aileler katıldı.Hacıbektaşoğlu, çölyak hastalarının günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları aşmak için ilçe ve belde belediyeleriyle iş birliği yaptıklarını söyledi.Çölyak hastalığına yönelik farkındalık oluşturmak, erken tanı almalarını sağlamak ve gıdaya ulaşmalarını kolaylaştıracaklarını dile getiren Hacıbektaşoğlu,"Siirt Belediyesi olarak çölyak hastalarının tüketeceği gıdaları sağlıyoruz, bu çalışmalarımız da devam edecek. Sadece kentte değil tüm ilçede yaşayan hastalarımıza yönelik projelerimize devam ediyoruz. Bu tür projeler yardımlaşma dayanışmadır. Çoğu zaman ailelerimiz glutensiz ürünlere ulaşmakta zorluk çektiği için bu sıkıntıları aşmak ve ailelerin yüklerini hafifletmeyi amaçlıyoruz." diye konuştuÇölyak hastası Hatice Taş da hastaların sorunlarını dile getirdi, ilgisinden dolayı Hacıbektaşoğlu ve emeği geçenlere teşekkür etti.Siirt Belediyesi ile ilçe ve belde belediyeleri arasında protokol imzaladı.Programda daha sonra  çölyak hastaları için üretilen glutensiz baklava ikramı yapıldı, içinde ürünlerin olduğu yardım kolileri dağıtıldı.
Siirt'te çölyak hastalarının glutensiz ürünlere ulaşmasını kolaylaştırmak için iş birliği protokolü imzalandı.

Siirt Belediyesinde düzenlenen programa, Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Kurtalan, Şirvan, Baykan, Eruh, Pervari ve Tillo belediye başkan vekilleri ve temsilcileri, İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür ve çölyak hastalığı olan aileler katıldı.
Hacıbektaşoğlu, çölyak hastalarının günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları aşmak için ilçe ve belde belediyeleriyle iş birliği yaptıklarını söyledi.
Çölyak hastalığına yönelik farkındalık oluşturmak, erken tanı almalarını sağlamak ve gıdaya ulaşmalarını kolaylaştıracaklarını dile getiren Hacıbektaşoğlu,"Siirt Belediyesi olarak çölyak hastalarının tüketeceği gıdaları sağlıyoruz, bu çalışmalarımız da devam edecek. Sadece kentte değil tüm ilçede yaşayan hastalarımıza yönelik projelerimize devam ediyoruz. Bu tür projeler yardımlaşma dayanışmadır. Çoğu zaman ailelerimiz glutensiz ürünlere ulaşmakta zorluk çektiği için bu sıkıntıları aşmak ve ailelerin yüklerini hafifletmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu
Çölyak hastası Hatice Taş da hastaların sorunlarını dile getirdi, ilgisinden dolayı Hacıbektaşoğlu ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Siirt Belediyesi ile ilçe ve belde belediyeleri arasında protokol imzaladı.
Programda daha sonra  çölyak hastaları için üretilen glutensiz baklava ikramı yapıldı, içinde ürünlerin olduğu yardım kolileri dağıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.