Depremzedelerin İhtiyaçları Karşılanıyor

Güncel 26.02.2023 - 20:04, Güncelleme: 26.02.2023 - 20:04 2498+ kez okundu.
 

Depremzedelerin İhtiyaçları Karşılanıyor

Siirt’te 4 bin 888 depremzedenin barınma ve sosyal ihtiyacı karşılanıyor
Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Siirt'te, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor. AFETZEDE AİLELER ZİYARET EDİLİYOR Siirt Valiliği koordinasyonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Siirt Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, AFAD ve Müftülük ekipleri, 1400 aile, 4888 depremzede kentte misafir edilerek, ihtiyaçları karşılanmaya devam ediliyor. İl genelinde 4888 depremzededen 450 kişi kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane ile yurtlarında barındırılıyor. Bu ailelere günlük 3 öğün sıcak yemek servisi yapılıyor. Siirt Valiliği koordinasyonunda oluşturulan barınma, psikosoyal, sağlık, eğitim ve yardım ekipleri evlerde kalan depremzede aileleri tek tek ziyaret ederek, kuru gıda, alışveriş kartı, battaniye, çocuk bezi ve maması vb. yardımları yapıyor. SOSYAL MARKETLERDE DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR Siirt Valiliği koordinasyonunda Gençlik Merkezinde açılan “Sosyal Markette gıdandan, giyime, hijyen ve temizlik malzemelerinden çocukların ihtiyaçlarına kadar birçok ihtiyarları ücretsiz olarak karşılanıyor. SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN AÇTIĞI SOSYAL MARKET’TE HİZMET VERMEYE BAŞLADI Siirt’te faaliyet gösteren 19 Sivil Toplum Örgütü, afet bölgelerinden Siirt’e gelen depremzedelerin yararlanacağı ücretsiz Sosyal Market afetzedelerin hizmetine sunuldu.  Bahçelievler mahallesi 1414 sokak merkez Siirt üniversitesi kampüsü karşısında açılan Sosyal Market depremzedelerin gıda, ekmek, kıyafet, hijyen ürünleri, çocuk bezi ve mama gibi birçok ürünü ücretsiz temin edebilmesini sağlayacak. PSİKOSSOYAL DESTEKLER DEVAM EDİYOR Kentte kurulan Psikososyal Destek Masaları ile okul öncesi öğretmen ve gönüllü psikolojik danışmanlar tarafından depremzedelere ve çocuklara psikolojik ve ilk yardım desteği sürüyor. Ayrıca depremin olumsuz etkilerini çocukların zihninden silmek amacıyla çeşitli moral etkinlikleri düzenleniyor. Öte yandan Gençlik Merkezi’nde açılan Kafede de depremzedeler misafir edilerek, çay, sıcak çorba ve çeşitli ikramlar yapılıyor. Kent genelinde devam eden yardım kampanyaları da aralıksız sürüyor.
Siirt’te 4 bin 888 depremzedenin barınma ve sosyal ihtiyacı karşılanıyor

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.

Siirt'te, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.

AFETZEDE AİLELER ZİYARET EDİLİYOR

Siirt Valiliği koordinasyonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Siirt Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, AFAD ve Müftülük ekipleri, 1400 aile, 4888 depremzede kentte misafir edilerek, ihtiyaçları karşılanmaya devam ediliyor.

İl genelinde 4888 depremzededen 450 kişi kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane ile yurtlarında barındırılıyor. Bu ailelere günlük 3 öğün sıcak yemek servisi yapılıyor.

Siirt Valiliği koordinasyonunda oluşturulan barınma, psikosoyal, sağlık, eğitim ve yardım ekipleri evlerde kalan depremzede aileleri tek tek ziyaret ederek, kuru gıda, alışveriş kartı, battaniye, çocuk bezi ve maması vb. yardımları yapıyor.

SOSYAL MARKETLERDE DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Siirt Valiliği koordinasyonunda Gençlik Merkezinde açılan “Sosyal Markette gıdandan, giyime, hijyen ve temizlik malzemelerinden çocukların ihtiyaçlarına kadar birçok ihtiyarları ücretsiz olarak karşılanıyor.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN AÇTIĞI SOSYAL MARKET’TE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Siirt’te faaliyet gösteren 19 Sivil Toplum Örgütü, afet bölgelerinden Siirt’e gelen depremzedelerin yararlanacağı ücretsiz Sosyal Market afetzedelerin hizmetine sunuldu.  Bahçelievler mahallesi 1414 sokak merkez Siirt üniversitesi kampüsü karşısında açılan Sosyal Market depremzedelerin gıda, ekmek, kıyafet, hijyen ürünleri, çocuk bezi ve mama gibi birçok ürünü ücretsiz temin edebilmesini sağlayacak.

PSİKOSSOYAL DESTEKLER DEVAM EDİYOR

Kentte kurulan Psikososyal Destek Masaları ile okul öncesi öğretmen ve gönüllü psikolojik danışmanlar tarafından depremzedelere ve çocuklara psikolojik ve ilk yardım desteği sürüyor. Ayrıca depremin olumsuz etkilerini çocukların zihninden silmek amacıyla çeşitli moral etkinlikleri düzenleniyor.

Öte yandan Gençlik Merkezi’nde açılan Kafede de depremzedeler misafir edilerek, çay, sıcak çorba ve çeşitli ikramlar yapılıyor.

Kent genelinde devam eden yardım kampanyaları da aralıksız sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.