Dernekler Müdürlüğünden Duyuru

Güncel 09.01.2022 - 21:34, Güncelleme: 09.01.2022 - 21:34 2405+ kez okundu.
 

Dernekler Müdürlüğünden Duyuru

Siirt Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, ilde faaliyet gösteren derneklerin 01 Ocak-31 Aralık 2021 dönemine ait beyannamelerini vermeleri konusunda duyuru yaptı.
İl Dernekler Müdürdüğü’nden yapılan açıklamada, derneklerin 2021 yılı 01 Ocak-31 Aralık dönemine ait faaliyetlerinin gelir-giderlerini ve dernek envanter bilgilerini içeren beyannamelerini ilçelerde kaymakamlık dernekler bürolarına, il de ise Valilik İl Dernekler Müdürlüğüne vermeleri gerektiği belirtildi. Dernek beyannameleri internet üzerinden elektronik ortama aktarılacağından süresi içerisinde verilmiş olması gerekliliğine dikkat çekilen açıklamada, beyannamelerini 2 Ocak-30 Nisan 2022 tarihleri arasında bildirmeyen derneklerin idari para cezası ile cezalandırılmalarının söz konusu olacağı bildirildi.Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) kullanıcısı olup şifre almış olan derneklerin beyanname formlarını DERBİS sistemine kendilerinin girmesi gerektiğini hatırlatan açıklamda, DERBİS kullanıcı şifresi olmayan dernek başkanlarının İl Dernekler Müdürlüğünden şifrelerini alabilecekleri ifade edildi.Şubeler Mülki İdare Amirliklerine verdikleri beyannamelerinin bir örneğini de Dernek Genel Merkezine de bildirmek zorunda olduğu uyarısında bulunulan açıklamada şunlara yer verildi:"Dernekler, boş beyanname formlarını İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın www.dernekler.gov.tr Internet sitesinden ücretsiz indirebilirler. Sivil toplum kuruluşların cezai duruma düşmemeleri için beyanname formlarını süresi içerisinde elektronik ortamda veya fiziki olarak vermeleri gerekmektedir."
Siirt Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, ilde faaliyet gösteren derneklerin 01 Ocak-31 Aralık 2021 dönemine ait beyannamelerini vermeleri konusunda duyuru yaptı.

İl Dernekler Müdürdüğü’nden yapılan açıklamada, derneklerin 2021 yılı 01 Ocak-31 Aralık dönemine ait faaliyetlerinin gelir-giderlerini ve dernek envanter bilgilerini içeren beyannamelerini ilçelerde kaymakamlık dernekler bürolarına, il de ise Valilik İl Dernekler Müdürlüğüne vermeleri gerektiği belirtildi. Dernek beyannameleri internet üzerinden elektronik ortama aktarılacağından süresi içerisinde verilmiş olması gerekliliğine dikkat çekilen açıklamada, beyannamelerini 2 Ocak-30 Nisan 2022 tarihleri arasında bildirmeyen derneklerin idari para cezası ile cezalandırılmalarının söz konusu olacağı bildirildi.
Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) kullanıcısı olup şifre almış olan derneklerin beyanname formlarını DERBİS sistemine kendilerinin girmesi gerektiğini hatırlatan açıklamda, DERBİS kullanıcı şifresi olmayan dernek başkanlarının İl Dernekler Müdürlüğünden şifrelerini alabilecekleri ifade edildi.
Şubeler Mülki İdare Amirliklerine verdikleri beyannamelerinin bir örneğini de Dernek Genel Merkezine de bildirmek zorunda olduğu uyarısında bulunulan açıklamada şunlara yer verildi:
"Dernekler, boş beyanname formlarını İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın www.dernekler.gov.tr Internet sitesinden ücretsiz indirebilirler. Sivil toplum kuruluşların cezai duruma düşmemeleri için beyanname formlarını süresi içerisinde elektronik ortamda veya fiziki olarak vermeleri gerekmektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.