Deva Partisi Kurtalan İlçe Başkanı Mehmet Zakir Tuna, “Elektrik zamları geri alınmalıdır”

Güncel 13.02.2022 - 21:44, Güncelleme: 13.02.2022 - 21:44 1735+ kez okundu.
 

Deva Partisi Kurtalan İlçe Başkanı Mehmet Zakir Tuna, “Elektrik zamları geri alınmalıdır”

Artan elektrik ve doğalgaz faturalarına bir tepkide Deva Partisi Kurtalan İlçe Başkanı Mehmet Zakir Tuna’dan geldi.
Artan elektrik ve doğalgaz faturalarının haysiyetli bir yaşam sürme hakkının ihlali olduğunu vurgulayan Deva Partisi Kurtalan İlçe Başkanı Mehmet Zakir Tuna, “Yaşamın her alanında kullanılan “Elektrik” İnsanların onurlu ve haysiyetli bir yaşam sürme hakkının temel öğelerinden biridir. Bilindiği üzere, 1 Ocak 2022 itibari ile elektriğe %50 ile % 125 arasında zam yapılmıştır. Mesken gurubu olan evlerde 150 kwh saate kadar %50 zam, 150 Kwh üstündeki tüketimlerde %100 civarı zam uygulanmasına karar verilmiştir. Basit bir hesap ile bir evde düzenli olarak ‘Sadece’ buzdolabı ve ampuller çalışırsa aylık tüketimin 150 Kwh ı geçtiği bilimsel ve yadsınamaz bir gerçektir.Toplumun farklı kesimlerinden gelen tepkiler sonrasında iktidar tarafından yapılan yeni düzenleme ile 150 kwh sınırı 210 kwh a çekilmiştir. Ancak indirim olarak topluma lanse edilen sadece yeni düzenleme yeni düzenleme olarak kalmıştır. Ancak bu düzenleme bile yetersizdir. Çünkü en düşük tüketime sahip olan bir evde dahi elektrik mühendisleri odasından yapılan hesaplamada minimum 240 kwh enerji kullanılmaktadır.Aynı şekilde esnaflarımız da artan diğer maliyetler karşısında zaten zor bir süreç yaşamaktadırlar. Gelen elektrik faturalarındaki fahiş artışlar geçim şartlarını çok daha fazla zorlaştırmaktadır.Halkımızın, çiftçimizin, esnaflarımızın en tabii hakkı olan enerjinin ulaşılabilir makul ve vatandaşlarımız tarafından ödenebilir olmalıdır. Bu nedenlerle yapılan %125’lik zam bir an önce geri alınmalıdır. ” dediBenzer şekilde tarımsal sulama amaçlı tesislerde de yüzde 50 ile yüzde 125 zam uygulandığını vurgulayan Tuna, “Bu şekilde çiftçilerimiz bile ekim yapmaktan vazgeçmektedir. Bin bir zahmetle tarlasını ekip biçen ve kullandığı mazottan gübreye kadar bütün girdi maliyetlerinin artması gibi bu fahiş oranda yapılan elektrik zammı çiftçiye daha çok çıkmaza sokmaktadır. Halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin en tabi hakkı olan enerjinin ulaşılabilir, makul ve vatandaşlar tarafından ödenebilir olmalıdır. İnsanların haysiyetli ve onurlu bir yaşam sürmek hakkına yapılan %125’lik zam bir an önce geri alınmalıdır” diye konuştu.
Artan elektrik ve doğalgaz faturalarına bir tepkide Deva Partisi Kurtalan İlçe Başkanı Mehmet Zakir Tuna’dan geldi.

Artan elektrik ve doğalgaz faturalarının haysiyetli bir yaşam sürme hakkının ihlali olduğunu vurgulayan Deva Partisi Kurtalan İlçe Başkanı Mehmet Zakir Tuna,
“Yaşamın her alanında kullanılan “Elektrik” İnsanların onurlu ve haysiyetli bir yaşam sürme hakkının temel öğelerinden biridir. Bilindiği üzere, 1 Ocak 2022 itibari ile elektriğe %50 ile % 125 arasında zam yapılmıştır. Mesken gurubu olan evlerde 150 kwh saate kadar %50 zam, 150 Kwh üstündeki tüketimlerde %100 civarı zam uygulanmasına karar verilmiştir. Basit bir hesap ile bir evde düzenli olarak ‘Sadece’ buzdolabı ve ampuller çalışırsa aylık tüketimin 150 Kwh ı geçtiği bilimsel ve yadsınamaz bir gerçektir.
Toplumun farklı kesimlerinden gelen tepkiler sonrasında iktidar tarafından yapılan yeni düzenleme ile 150 kwh sınırı 210 kwh a çekilmiştir. Ancak indirim olarak topluma lanse edilen sadece yeni düzenleme yeni düzenleme olarak kalmıştır. Ancak bu düzenleme bile yetersizdir. Çünkü en düşük tüketime sahip olan bir evde dahi elektrik mühendisleri odasından yapılan hesaplamada minimum 240 kwh enerji kullanılmaktadır.
Aynı şekilde esnaflarımız da artan diğer maliyetler karşısında zaten zor bir süreç yaşamaktadırlar. Gelen elektrik faturalarındaki fahiş artışlar geçim şartlarını çok daha fazla zorlaştırmaktadır.
Halkımızın, çiftçimizin, esnaflarımızın en tabii hakkı olan enerjinin ulaşılabilir makul ve vatandaşlarımız tarafından ödenebilir olmalıdır. Bu nedenlerle yapılan %125’lik zam bir an önce geri alınmalıdır. ” dedi
Benzer şekilde tarımsal sulama amaçlı tesislerde de yüzde 50 ile yüzde 125 zam uygulandığını vurgulayan Tuna, “Bu şekilde çiftçilerimiz bile ekim yapmaktan vazgeçmektedir. Bin bir zahmetle tarlasını ekip biçen ve kullandığı mazottan gübreye kadar bütün girdi maliyetlerinin artması gibi bu fahiş oranda yapılan elektrik zammı çiftçiye daha çok çıkmaza sokmaktadır. Halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin en tabi hakkı olan enerjinin ulaşılabilir, makul ve vatandaşlar tarafından ödenebilir olmalıdır. İnsanların haysiyetli ve onurlu bir yaşam sürmek hakkına yapılan %125’lik zam bir an önce geri alınmalıdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.