Dicle Mahallesinde Bozulan Yollar Onarılmayı Bekliyor

Güncel 27.02.2022 - 20:57, Güncelleme: 27.02.2022 - 20:57 1988+ kez okundu.
 

Dicle Mahallesinde Bozulan Yollar Onarılmayı Bekliyor

Dicle Mahallesinde doğalgaz altyapısı nedeniyle kazı yapılan yolların onarılmaması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor.
Doğalgaz çalışmaları kapsamında mahalle genelinde yapılan kazı çalışmalarının ardından bozulan yolların onarılmasını isteyen mahalle sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.Mahalle sakinlerinden eski Dicle Mahallesi Muhtarı Ömer Çetiner, yollarda oluşan çukurlar nedeniyle araçlarıyla ilerlemekte güçlük çektiklerini belirtti.Mahalle sakinlerinin mağdur olduklarını aktaran Çetiner,“Dicle Mahallesi ve ilçe merkezindeki bazı mahallelerde doğalgaz şebeke çekimi yapılmasından dolayı yollarda çukurlar oluşmuş olup ilçe halkı ulaşımda büyük sıkıntılar yaşamakta, bu yollarda ambulanslar bile güçlükle ilerlemektedir. Doğalgaz kazısı yapılan yerlerdeki yolların bakım ve onarımının yapılmasını talep ediyoruz.” Dedi.Cadde ve sokaklarda hız kesici kasislerin standarda uygun hale getirilmesi gerektiğini de ifade eden Çetiner,“İlçemizde araçların sürat yapmalarının önüne geçmek amacıyla mahalle aralarına bırakılan engeller çok yüksek olup, araçların alt takımlarına zarar vermektedir. Batman Siirt gibi komşu illerde bulunan engeller yükseklik açısından nizamidir. Yüksek engeller nedeniyle araç sahipleri mağdur olmakta olup bu engellerin daha nizami bir hale getirilerek araçların zarar görmesinin önüne geçilmesi gerekmektedir.” Dedi.
Dicle Mahallesinde doğalgaz altyapısı nedeniyle kazı yapılan yolların onarılmaması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

Doğalgaz çalışmaları kapsamında mahalle genelinde yapılan kazı çalışmalarının ardından bozulan yolların onarılmasını isteyen mahalle sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
Mahalle sakinlerinden eski Dicle Mahallesi Muhtarı Ömer Çetiner, yollarda oluşan çukurlar nedeniyle araçlarıyla ilerlemekte güçlük çektiklerini belirtti.
Mahalle sakinlerinin mağdur olduklarını aktaran Çetiner,
“Dicle Mahallesi ve ilçe merkezindeki bazı mahallelerde doğalgaz şebeke çekimi yapılmasından dolayı yollarda çukurlar oluşmuş olup ilçe halkı ulaşımda büyük sıkıntılar yaşamakta, bu yollarda ambulanslar bile güçlükle ilerlemektedir. Doğalgaz kazısı yapılan yerlerdeki yolların bakım ve onarımının yapılmasını talep ediyoruz.” Dedi.
Cadde ve sokaklarda hız kesici kasislerin standarda uygun hale getirilmesi gerektiğini de ifade eden Çetiner,
“İlçemizde araçların sürat yapmalarının önüne geçmek amacıyla mahalle aralarına bırakılan engeller çok yüksek olup, araçların alt takımlarına zarar vermektedir. Batman Siirt gibi komşu illerde bulunan engeller yükseklik açısından nizamidir.
Yüksek engeller nedeniyle araç sahipleri mağdur olmakta olup bu engellerin daha nizami bir hale getirilerek araçların zarar görmesinin önüne geçilmesi gerekmektedir.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.