Diyarbakır’da Sosyal Ağlar Hukuku Çalıştayı yapıldı

Güncel 16.10.2022 - 21:32, Güncelleme: 16.10.2022 - 21:32 1779+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da Sosyal Ağlar Hukuku Çalıştayı yapıldı

Dijital Çağda Sosyal Ağlar Hukuku Çalıştayları’nın dördüncü oturumu Erzurum, Ankara ve Ordu’nun ardından Diyarbakır’da gerçekleştirildi.
Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Erasmus + programı KA 1 Gençlik Katılım Faaliyetleri kapsamında finanse edilen Dijital Çağda Sosyal Ağlar Hukuku Çalıştayları, Diyarbakır’da düzenlenen oturumla devam etti.Üniversitelerin iletişim ve hukuk fakültelerinde eğitim gören öğrenciler ile akademisyenler, hukukçu ve gazetecilerin katıldığı çalıştayda, sosyal ağlarda dezenformasyonun yaygınlaşmasının önüne geçilmesi ve suça evrilmesinin engellenmesi üzerine çözüm önerileri tartışıldı.Çalıştayda konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, “Türkiye’de sosyal ağlarla ilgili etkili bir denetim mekanizması henüz tam anlamıyla aktif değil. Bu da ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Kişi ve kurumlara yönelik itibar suikastına oldukça müsait bir alan. Sizlerin sunmuş olduğu önerileri, bu konunun çözüme kavuşması noktasında oldukça değerli buluyorum ve katkıda bulunduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.Doç. Dr. Turgay Yerlikaya ve Avukat Sezgin Tunç’un sosyal ağların hukuki boyutlarını ele aldığı sunumlarının ardından katılımcılara sertifikaları verildi.Programda, BİK Diyarbakır Şube Müdürü Osman Başeğmez ile BİK Eğitim Şefi Cenk Koray Doğan da hazır bulundu.
Dijital Çağda Sosyal Ağlar Hukuku Çalıştayları’nın dördüncü oturumu Erzurum, Ankara ve Ordu’nun ardından Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Erasmus + programı KA 1 Gençlik Katılım Faaliyetleri kapsamında finanse edilen Dijital Çağda Sosyal Ağlar Hukuku Çalıştayları, Diyarbakır’da düzenlenen oturumla devam etti.
Üniversitelerin iletişim ve hukuk fakültelerinde eğitim gören öğrenciler ile akademisyenler, hukukçu ve gazetecilerin katıldığı çalıştayda, sosyal ağlarda dezenformasyonun yaygınlaşmasının önüne geçilmesi ve suça evrilmesinin engellenmesi üzerine çözüm önerileri tartışıldı.
Çalıştayda konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, “Türkiye’de sosyal ağlarla ilgili etkili bir denetim mekanizması henüz tam anlamıyla aktif değil. Bu da ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Kişi ve kurumlara yönelik itibar suikastına oldukça müsait bir alan. Sizlerin sunmuş olduğu önerileri, bu konunun çözüme kavuşması noktasında oldukça değerli buluyorum ve katkıda bulunduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.
Doç. Dr. Turgay Yerlikaya ve Avukat Sezgin Tunç’un sosyal ağların hukuki boyutlarını ele aldığı sunumlarının ardından katılımcılara sertifikaları verildi.
Programda, BİK Diyarbakır Şube Müdürü Osman Başeğmez ile BİK Eğitim Şefi Cenk Koray Doğan da hazır bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.