DSİ’den Boğulma Vakalarına Karşı Uyarı

Güncel 20.03.2022 - 21:55, Güncelleme: 20.03.2022 - 21:55 2133+ kez okundu.
 

DSİ’den Boğulma Vakalarına Karşı Uyarı

Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü boğulma vakalarına karşı uyarıda bulundu.
Kurumdan yapılan açıklamada, Siirt İli sınırlarında Botan Çayı üzerinde inşa edilip BAREN Enerji A.Ş. tarafından işletmeye açılan Kirazlık Regülatörü ve HES tesisi ile aynı çay üzerinde inşa edilen Alkumru Barajı ve Hes tesislerinde 1 Mart-30 Haziran tarihleri arasında su bırakılmasının planlandığı bildirildi.Açıklamada şu ifadelere yer verildi;“Özellikle yaz aylarında vatandaşların gerek piknik ve gerekse serinlemek amacıyla Botan Çayını ve sahilini yoğun olarak kullandığı bilinmektedir. Gerek feyezan döneminde ve gerekse yaz aylarında işletme sebebiyle mansaba her zaman su bırakılmaktadır. Yıl boyunca vatandaşlarımızın belirtilen dönemlerde Botan Çayına yaklaşmaları can ve mal güvenliği açısından risk taşımaktadır. Bu uyarılar idaremiz tarafından oluşturulan SMS Grubu ile sistemimizde kayıtlı olan ilgili tüm kişi ve kurumlara anında bildirilmektedir. Buna ilave olarak barajdan Botan Çayına bırakılan tahliye sular nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaması için yüzülmemesi, çay yatak alanında serinlemek ve piknik yapılmaması gerekmektedir.”
Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü boğulma vakalarına karşı uyarıda bulundu.

Kurumdan yapılan açıklamada, Siirt İli sınırlarında Botan Çayı üzerinde inşa edilip BAREN Enerji A.Ş. tarafından işletmeye açılan Kirazlık Regülatörü ve HES tesisi ile aynı çay üzerinde inşa edilen Alkumru Barajı ve Hes tesislerinde 1 Mart-30 Haziran tarihleri arasında su bırakılmasının planlandığı bildirildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Özellikle yaz aylarında vatandaşların gerek piknik ve gerekse serinlemek amacıyla Botan Çayını ve sahilini yoğun olarak kullandığı bilinmektedir. Gerek feyezan döneminde ve gerekse yaz aylarında işletme sebebiyle mansaba her zaman su bırakılmaktadır.
Yıl boyunca vatandaşlarımızın belirtilen dönemlerde Botan Çayına yaklaşmaları can ve mal güvenliği açısından risk taşımaktadır. Bu uyarılar idaremiz tarafından oluşturulan SMS Grubu ile sistemimizde kayıtlı olan ilgili tüm kişi ve kurumlara anında bildirilmektedir. Buna ilave olarak barajdan Botan Çayına bırakılan tahliye sular nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaması için yüzülmemesi, çay yatak alanında serinlemek ve piknik yapılmaması gerekmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.