Fırıncılar ekmeğe zam bekliyor

Güncel 07.11.2021 - 18:49, Güncelleme: 07.11.2021 - 18:49 879+ kez okundu.
 

Fırıncılar ekmeğe zam bekliyor

Fırıncıların ekmek çıkarırken kullandığı malzemelere ard arda gelen zamların ardından artan ekmek maliyetlerine rağmen ekmeğe zam gelmemesi fırıncıların zam taleplerini arttırdı.
Ham maddelere yapılan zamların ardından ekmeğin maliyetlerinin artmasının fırıncıları zor duruma soktuğunu ifade eden fırıncılar, zarar etmemek için ekmeğe yapılacak zammı bekliyor. Kurtalan’da fırın işleten Selman Uysal, zamların ekmek maliyetlerini karşılamadığı gerekçesiyle zor durumda olduğunu belirtti.“Sektörümüz her geçen sene üretebilmek anlamında biraz daha sıkıntıya giriyor.” Diyen Uysal, artan maliyetler nedeniyle zarar ettiklerini söyledi.Maliyetlerinin yüzde 40 civarında arttığından yakınan Uysal, “Bizim maliyetlerimiz geçen seneye göre yüzde 35-40 civarında arttı. Un, akaryakıt, maya, çalışan sigortaları arttı. Doğrudan ve dolaylı bize ham madde sağlayan her şeye zam geldi. Bir tek bu konuda değil zaten her şeye zam geldi artık. Ama biz buna nazaran ekmeğe gerekli zamları yapamıyoruz. Maliyetler ve zamlar bu hızla giderse ekmek üretemeyecek hale geleceğiz. Bizim burada aynı kalitede hizmeti devam etmemiz için zam olması gerekiyor.” dedi. 
Fırıncıların ekmek çıkarırken kullandığı malzemelere ard arda gelen zamların ardından artan ekmek maliyetlerine rağmen ekmeğe zam gelmemesi fırıncıların zam taleplerini arttırdı.

Ham maddelere yapılan zamların ardından ekmeğin maliyetlerinin artmasının fırıncıları zor duruma soktuğunu ifade eden fırıncılar, zarar etmemek için ekmeğe yapılacak zammı bekliyor.
Kurtalan’da fırın işleten Selman Uysal, zamların ekmek maliyetlerini karşılamadığı gerekçesiyle zor durumda olduğunu belirtti.
“Sektörümüz her geçen sene üretebilmek anlamında biraz daha sıkıntıya giriyor.” Diyen Uysal, artan maliyetler nedeniyle zarar ettiklerini söyledi.
Maliyetlerinin yüzde 40 civarında arttığından yakınan Uysal,
“Bizim maliyetlerimiz geçen seneye göre yüzde 35-40 civarında arttı. Un, akaryakıt, maya, çalışan sigortaları arttı. Doğrudan ve dolaylı bize ham madde sağlayan her şeye zam geldi. Bir tek bu konuda değil zaten her şeye zam geldi artık. Ama biz buna nazaran ekmeğe gerekli zamları yapamıyoruz.
Maliyetler ve zamlar bu hızla giderse ekmek üretemeyecek hale geleceğiz. Bizim burada aynı kalitede hizmeti devam etmemiz için zam olması gerekiyor.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.