Girdi maliyetleri esnafın belini büktü!

Güncel 21.11.2021 - 14:27, Güncelleme: 21.11.2021 - 14:27 1779+ kez okundu.
 

Girdi maliyetleri esnafın belini büktü!

Dövizdeki artışla birlikte artan girdi maliyetleri esnafın belini büktü.
Kurtalan’da PVC pencere ve kapı üreticisi İkram Karataş, "Vatandaşın alım gücü daraldı. Artık iş yapamaz hale geldik" dedi.Merkez Bankası'nın faizi 100 baz puan indirmesiyle dolar ve altın hızlı bir yükselişe geçti. Sık sık artan girdi maliyetleri, esnafın en büyük derdi. Kurtalan’da PVC kapı ve pencere üreticisi İkram Karataş, döviz kurunun sürekli artışıyla malzeme fiyatlarının her geçen gün katlanarak arttığını söyledi.Sattıkları ürünü yerine koymakta güçlük yaşadıklarını anlatan Karataş,“Döviz kurunun sürekli artması, girdi maliyetlerimiz olumsuz yönde etkiliyor. Kullandığımız ürünlere durmadan zam geliyor. Girdi maliyetlerindeki artışı mümkün mertebe müşterilerimize yansıtmamaya çalışıyoruz ama bir yerden sonra maalesef yansıtmak zorunda kalıyoruz. Bu politika böyle devam etiği sürece esnafın işi zor. Dövizin daha ne kadar artacağı belli değil. Artık dayanabildiğimiz kadar dayanacağız ama cidden esnafın işi zor. Toptancılarımız her gün yeni bir fiyat güncellemesi yaparak fiyatları arttırıyor. Eskiden bir PVC kapıyı 600 liraya yaparken şimdi fiyatı 1100 TL oldu.Özellikle cam bulmakta zorlanıyoruz. Fabrikalar bile artan maliyetler nedeniyle üretimlerine ara vermek zorunda kalıyorlar. Cam fiyatları yüzde 50 oranında zamlandı. TL’nin döviz karşısında sürekli değer kaybetmesi vatandaşın alım gücünü de olumsuz yönde etkiliyor. Hal durum böyle olunca olan hep vatandaşlara oluyor” dedi.
Dövizdeki artışla birlikte artan girdi maliyetleri esnafın belini büktü.

Kurtalan’da PVC pencere ve kapı üreticisi İkram Karataş, "Vatandaşın alım gücü daraldı. Artık iş yapamaz hale geldik" dedi.
Merkez Bankası'nın faizi 100 baz puan indirmesiyle dolar ve altın hızlı bir yükselişe geçti. Sık sık artan girdi maliyetleri, esnafın en büyük derdi. Kurtalan’da PVC kapı ve pencere üreticisi İkram Karataş, döviz kurunun sürekli artışıyla malzeme fiyatlarının her geçen gün katlanarak arttığını söyledi.
Sattıkları ürünü yerine koymakta güçlük yaşadıklarını anlatan Karataş,
“Döviz kurunun sürekli artması, girdi maliyetlerimiz olumsuz yönde etkiliyor. Kullandığımız ürünlere durmadan zam geliyor. Girdi maliyetlerindeki artışı mümkün mertebe müşterilerimize yansıtmamaya çalışıyoruz ama bir yerden sonra maalesef yansıtmak zorunda kalıyoruz. Bu politika böyle devam etiği sürece esnafın işi zor. Dövizin daha ne kadar artacağı belli değil. Artık dayanabildiğimiz kadar dayanacağız ama cidden esnafın işi zor. Toptancılarımız her gün yeni bir fiyat güncellemesi yaparak fiyatları arttırıyor. Eskiden bir PVC kapıyı 600 liraya yaparken şimdi fiyatı 1100 TL oldu.
Özellikle cam bulmakta zorlanıyoruz. Fabrikalar bile artan maliyetler nedeniyle üretimlerine ara vermek zorunda kalıyorlar. Cam fiyatları yüzde 50 oranında zamlandı. TL’nin döviz karşısında sürekli değer kaybetmesi vatandaşın alım gücünü de olumsuz yönde etkiliyor. Hal durum böyle olunca olan hep vatandaşlara oluyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.