Günbat’tan Çiftçilere Zirai İlaç Kullanım Uyarısı

Güncel 11.04.2022 - 12:31, Güncelleme: 11.04.2022 - 12:31 2558+ kez okundu.
 

Günbat’tan Çiftçilere Zirai İlaç Kullanım Uyarısı

Siirt ve Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, çiftçilere zirai ilaçlar konusunda uyarıda bulundu.
Günbat yaptığı açıklamada, çiftçilerin kullandıkları tarım ilaçların ve gübrelerin kalitesine ve son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.Ziraat Odası’nın çiftçileri ziyaret ederek zirai ilaçların kullanımı hakkında bilgi verdiğini aktaran Günbat, “Bu aralar piyasada sahte ve kulanım tarihi geçmiş tarım ilaçları var. Odamızın teknik elemanları ile birlikte ilaçlanan her tarlaya gitmeye çalışıyoruz. Bu uyarımıza duyarlı olunmasını umut ediyoruz. Tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat dönemi temenni ediyoruz."İlaçlama yapılacak yerlerdeki arı ve hayvan yetiştiricilerinin de tedbirli olması gerektiğine dikkati çeken Günbat, ilaç uygulayanların eldiven, maske, koruyucu gözlük, şapka, çizme, koruyucu elbise giymelerinin önem taşıdığını kaydetti.
Siirt ve Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, çiftçilere zirai ilaçlar konusunda uyarıda bulundu.

Günbat yaptığı açıklamada, çiftçilerin kullandıkları tarım ilaçların ve gübrelerin kalitesine ve son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Ziraat Odası’nın çiftçileri ziyaret ederek zirai ilaçların kullanımı hakkında bilgi verdiğini aktaran Günbat,
“Bu aralar piyasada sahte ve kulanım tarihi geçmiş tarım ilaçları var. Odamızın teknik elemanları ile birlikte ilaçlanan her tarlaya gitmeye çalışıyoruz. Bu uyarımıza duyarlı olunmasını umut ediyoruz. Tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat dönemi temenni ediyoruz."
İlaçlama yapılacak yerlerdeki arı ve hayvan yetiştiricilerinin de tedbirli olması gerektiğine dikkati çeken Günbat, ilaç uygulayanların eldiven, maske, koruyucu gözlük, şapka, çizme, koruyucu elbise giymelerinin önem taşıdığını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.