Hacıbektaşoğlu, Doluharman Köyünde “Köy Yaşam Merkezi”ni Ziyaret Etti

Güncel 15.01.2023 - 22:56, Güncelleme: 15.01.2023 - 22:56 1898+ kez okundu.
 

Hacıbektaşoğlu, Doluharman Köyünde “Köy Yaşam Merkezi”ni Ziyaret Etti

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu, eğitim kurumlarını ziyaret etmeye devam ediyor.
Vali Eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Siirt Merkeze bağlı Doluharman köyünde eski köy okulunun yenilenerek dönüştürüldüğü  ‘Köy Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Köy Yaşam Merkezi'nde eğitim alan kursiyerler ve öğrencilerle bir araya gelen Güney Hacıbektaşoğlu, okuma-yazma kurslarına katılan bayan kursiyerler ve öğrencilerle bir süre sohbet etti,  çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Şehit Ahmet Ekin İlkokulu ve Ortaokulu’nu da ziyaret eden Güney Hacıbektaşoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen eski köy okullarının yenilenerek köy yaşam merkezine dönüştürüldüğü projenin kırsaldaki köylerimizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Projeyle köylerde atıl bulunan okulların "Köy Yaşam Merkezi" adı altında yeniden hayat bulduklarını kaydeden Güney Hacıbektaşoğlu, “İlimizde de bugün ziyaret ettiğimiz Doluharman Köy Yaşam Merkezinin yapımında emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyor, Köy Yaşam Merkezimizin ilimize ve Köyümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. Millî Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı Köy Yaşam Merkezi Projesi kapsamında ülke genelinde şimdiye kadar 2 bin köy yaşam merkezinin hizmete açıldığını kaydeden İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip te, “İlimizde de ihtiyaç ve köy halkının talepleri doğrultusunda tarım, okuma- yazma, el sanatları, bahçecilik, ormancılık, tarım teknolojileri, gıda ve hayvancılık alanında kursların düzenlendiği 21 köy yaşam merkezi vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Şuan bulunduğumuz Doluharman Köy Yaşam Merkezinde Oyun Odası Kursu, El Sanatları Kursu ve yetişkinlere yönelik Okuma Yazma Kursu devam ediyor. İhtiyaca göre yeni kurslar açılacak. Burada kadınlar hem öğreniyor hem de sosyalleşiyor” dedi. Doluharman Köy Yaşam Merkezi ve eğitim kurumlarında incelemelerini tamamlayan Vali eşi Güney Hacıbektaşoğlu daha sonra İnkapı köyü ilkokulunu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Güney Hacıbektaşoğlu’nun ziyaretine, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük ’ün eşi Günseli Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ve şube müdürleri eşlik etti.
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu, eğitim kurumlarını ziyaret etmeye devam ediyor.

Vali Eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Siirt Merkeze bağlı Doluharman köyünde eski köy okulunun yenilenerek dönüştürüldüğü  ‘Köy Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Köy Yaşam Merkezi'nde eğitim alan kursiyerler ve öğrencilerle bir araya gelen Güney Hacıbektaşoğlu, okuma-yazma kurslarına katılan bayan kursiyerler ve öğrencilerle bir süre sohbet etti,  çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra Şehit Ahmet Ekin İlkokulu ve Ortaokulu’nu da ziyaret eden Güney Hacıbektaşoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen eski köy okullarının yenilenerek köy yaşam merkezine dönüştürüldüğü projenin kırsaldaki köylerimizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Projeyle köylerde atıl bulunan okulların "Köy Yaşam Merkezi" adı altında yeniden hayat bulduklarını kaydeden Güney Hacıbektaşoğlu, “İlimizde de bugün ziyaret ettiğimiz Doluharman Köy Yaşam Merkezinin yapımında emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyor, Köy Yaşam Merkezimizin ilimize ve Köyümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı Köy Yaşam Merkezi Projesi kapsamında ülke genelinde şimdiye kadar 2 bin köy yaşam merkezinin hizmete açıldığını kaydeden İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip te, “İlimizde de ihtiyaç ve köy halkının talepleri doğrultusunda tarım, okuma- yazma, el sanatları, bahçecilik, ormancılık, tarım teknolojileri, gıda ve hayvancılık alanında kursların düzenlendiği 21 köy yaşam merkezi vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Şuan bulunduğumuz Doluharman Köy Yaşam Merkezinde Oyun Odası Kursu, El Sanatları Kursu ve yetişkinlere yönelik Okuma Yazma Kursu devam ediyor. İhtiyaca göre yeni kurslar açılacak. Burada kadınlar hem öğreniyor hem de sosyalleşiyor” dedi.

Doluharman Köy Yaşam Merkezi ve eğitim kurumlarında incelemelerini tamamlayan Vali eşi Güney Hacıbektaşoğlu daha sonra İnkapı köyü ilkokulunu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Güney Hacıbektaşoğlu’nun ziyaretine, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük ’ün eşi Günseli Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ve şube müdürleri eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.