Havalar ısındı, boğulmalara dikkat!

Güncel 07.06.2021 - 09:08, Güncelleme: 07.06.2021 - 09:08 1447+ kez okundu.
 

Havalar ısındı, boğulmalara dikkat!

Yaz mevsiminin ve sıcak günlerin yaşanmaya başlandığı Kurtalan’da boğulma vakalarına dikkat.
Veysel Eroğlu Barajı’nın tamamlanması, bölgede su birikintilerin artmasıyla ile birlikte her yıl onlarca kişi boğularak hayatını kaybediyor.Sıcak havadan bunalan vatandaşların serinlemek için girdikleri baraj suyu ve çaylarda ölüm riskini de beraberinde getirebiliyor. “YETKİLİLERİN UYARILARI DİKKATE ALINMIYOR”Yetkililerin uyarılarda bulunmasına rağmen gençler ya ailelerinden habersiz ya da aile bireyleriyle birlikte tehlikeli sularda yüzmeye devam ediyor. Bu da yapılan uyarıların gereken adrese ulaşmadığına işaret ediyor.Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında piknik ve mesire alanları için kısıtlamalar getirilirken bazı vatandaşlar gizli olarak sulak alanlara yakın yerlerde piknik yapıyor. Serinlemek baraj suyuna giren aile bireyleri hem kendilerini hem de tüm aileyi tehlikeye atabiliyor. Piknik yapmaya giden aileden birisinin boğulma riski yaşaması nedeniyle ailenin kalan bütün fertleri zor durumdaki bireyi kurtarmaya çalışırken boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyor. Bu tür ölümler de aile faciasına dönüşebiliyor.Yetkililer, özellikle baraj sularının tehlikesine dikkat çekiyor. Sığ ve bataklık olan bu tür yerlerde boğulma riskinin arttığını dile getiriyor.
Yaz mevsiminin ve sıcak günlerin yaşanmaya başlandığı Kurtalan’da boğulma vakalarına dikkat.

Veysel Eroğlu Barajı’nın tamamlanması, bölgede su birikintilerin artmasıyla ile birlikte her yıl onlarca kişi boğularak hayatını kaybediyor.
Sıcak havadan bunalan vatandaşların serinlemek için girdikleri baraj suyu ve çaylarda ölüm riskini de beraberinde getirebiliyor.
“YETKİLİLERİN UYARILARI DİKKATE ALINMIYOR”
Yetkililerin uyarılarda bulunmasına rağmen gençler ya ailelerinden habersiz ya da aile bireyleriyle birlikte tehlikeli sularda yüzmeye devam ediyor. Bu da yapılan uyarıların gereken adrese ulaşmadığına işaret ediyor.
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında piknik ve mesire alanları için kısıtlamalar getirilirken bazı vatandaşlar gizli olarak sulak alanlara yakın yerlerde piknik yapıyor. Serinlemek baraj suyuna giren aile bireyleri hem kendilerini hem de tüm aileyi tehlikeye atabiliyor. Piknik yapmaya giden aileden birisinin boğulma riski yaşaması nedeniyle ailenin kalan bütün fertleri zor durumdaki bireyi kurtarmaya çalışırken boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyor. Bu tür ölümler de aile faciasına dönüşebiliyor.
Yetkililer, özellikle baraj sularının tehlikesine dikkat çekiyor. Sığ ve bataklık olan bu tür yerlerde boğulma riskinin arttığını dile getiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.