Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon toplantısı

Güncel 28.11.2021 - 20:38, Güncelleme: 28.11.2021 - 20:38 1788+ kez okundu.
 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon toplantısı

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde toplumsal farkındalığın arttırılması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi ile yapılan faaliyetlerin ön plana çıkarılması amacıyla, tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de eşzamanlı olarak “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.
Kurtalan Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin, kadına şiddet konusunda toplumsal farkındalığın artırılması, kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi ile ilimizde bu konuda yürütülen çalışmaları değerlendireceklerini söyledi.Toplantıda, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik olarak ilgili kurumların ilçede alınan tedbirlerin gözden geçirileceğini belirten Tekin, “Kadınlara yönelik uygulanan şiddet hadiseleri hepimizi derinden üzmektedir. Şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddet, tüm dünyada toplumun her kesiminde görülen evrensel bir sorundur. Milli ve manevi değerlerimizle asla bağdaşmayan kadına yönelik şiddet, çok yönlü ve bütüncül bir yaklaşım gerektirmektedir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız bu konuda koordineli şekilde kararlı bir mücadele ortaya koymak durumundadır.” dedi. Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cafer Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Murat Yeşilyurt, İlçe Asliye Hakimi Sevde İrem Abdiimamoğlu, İlçe Yazı İşleri Müdürü Tuncay Akyüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysel Polat, İlçe Müftüsü Abdullah Erdem, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Metin Yoğurtçuoğlu, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Emrah Onay, İlçe Sağlık Müdürü Cevat Balcı ve Kurtalan Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Akif Sevgili katıldı.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde toplumsal farkındalığın arttırılması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi ile yapılan faaliyetlerin ön plana çıkarılması amacıyla, tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de eşzamanlı olarak “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

Kurtalan Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin, kadına şiddet konusunda toplumsal farkındalığın artırılması, kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi ile ilimizde bu konuda yürütülen çalışmaları değerlendireceklerini söyledi.
Toplantıda, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik olarak ilgili kurumların ilçede alınan tedbirlerin gözden geçirileceğini belirten Tekin, “Kadınlara yönelik uygulanan şiddet hadiseleri hepimizi derinden üzmektedir. Şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddet, tüm dünyada toplumun her kesiminde görülen evrensel bir sorundur. Milli ve manevi değerlerimizle asla bağdaşmayan kadına yönelik şiddet, çok yönlü ve bütüncül bir yaklaşım gerektirmektedir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız bu konuda koordineli şekilde kararlı bir mücadele ortaya koymak durumundadır.” dedi.
Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cafer Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Murat Yeşilyurt, İlçe Asliye Hakimi Sevde İrem Abdiimamoğlu, İlçe Yazı İşleri Müdürü Tuncay Akyüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysel Polat, İlçe Müftüsü Abdullah Erdem, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Metin Yoğurtçuoğlu, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Emrah Onay, İlçe Sağlık Müdürü Cevat Balcı ve Kurtalan Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Akif Sevgili katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.