Kısa film festivali ödül töreniyle sona erdi

Güncel 20.11.2022 - 20:46, Güncelleme: 20.11.2022 - 20:46 932+ kez okundu.
 

Kısa film festivali ödül töreniyle sona erdi

Bu yıl beşincisi düzenlenen "5. Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali", ödül töreniyle sona erdi.
TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Siirt Valiliği himayesinde, Siirt Belediyesi ve Siirt Üniversitesinin desteklediği, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından düzenlenen festivalin kapanış töreni, Siirt Valiliği Konferans Salonunda gerçekleştirildi.Bu yıl 10 ülkeden 72’si yabancı, 110’u yerli olmak üzere toplamda 182 film başvurusunun yapıldığı festivalde, finale kalan 30 film "Jüri Özel Ödülü" ve "İbrahim Hakkı Özel Ödülü" için yarıştı.Başkanlığını yapımcı Mehmet Canpolat'ın üstlendiği jüride yönetmen Faysal Soysal, Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir, yönetmen Mehmet Güneri ve Türk Medya Kanal Koordinatörü Filiz Zengin yer alıyor.Festivalin onursal başkanlığını Prof. Dr. Yasin Aktay, direktörlüğünü ise akademisyen ve yönetmen Ahmet Bikiç yaptığı festivalde, finale kalan 30 eserden kesitler izletildi. Programın kapanış konuşması yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, “5. Uluslararası Siirt Kısa Filim festivalinin bu kadim kentin kültürüne, sanat yaşamına önemli bir değer kattığını belirterek, geleneksel hale gelen festivalin 2023 yılında daha da büyüyerek, gelişerek sanatseverle tekrar bir araya geleceklerini” söyledi.Festivalin düzenlemesinde emeği geçenleri kutlayan Vali Hacıbektaşoğlu, “Festivalin onursal başkanlığını Prof. Dr. Yasin Aktay’a, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği Başkanı Baran Mayda’ya ve Festivalin düzenlenmesinde emek veren tüm kişi ve kuruluşlar ile festivale katılan yönetmen, yapımcı, senarist ve sanatçılara teşekkür etti.Tapılan konuşmaların ardından, Festivalde dereceye giren filmler izlendi.Başkanlığını yapımcı Mehmet Canpolat’ın yaptığı ana jüri başkanlığınca yapılan değerlendirme sonunda; Muhammed Günaydın’ın yönettiği “Dur Bak Dinle Geç” filmi birinci, yönetmenler Ramin Farzaneh, Parisa Sadaei Azar’ın ”Lack” filmi ikinci ve yönetmen Sedat Kahraman’ın “Hırsız” filmi üçüncü seçildi.Yönetmen Gülben Arıcı’nın “Kennedy’nin Doğuşu” filminin Jüri Özel Ödülü'nü aldığı festivalde, yönetmen Nihat Vuran’ın “Salto Mortale“ filimi de İbrahim Hakkı Özel Ödülü’ne layık görüldü.Festival, Vali Hacıbektaşoğlu dereceye giren yönetmenlere ve jüri üyelerine ödül ve plaketlerini vermesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.Törene, Siirt Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Çetiner, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Vali Yardımcısı Mehmet Sert, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Sinan İbrahimoğlu, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Bu yıl beşincisi düzenlenen "5. Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali", ödül töreniyle sona erdi.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Siirt Valiliği himayesinde, Siirt Belediyesi ve Siirt Üniversitesinin desteklediği, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından düzenlenen festivalin kapanış töreni, Siirt Valiliği Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Bu yıl 10 ülkeden 72’si yabancı, 110’u yerli olmak üzere toplamda 182 film başvurusunun yapıldığı festivalde, finale kalan 30 film "Jüri Özel Ödülü" ve "İbrahim Hakkı Özel Ödülü" için yarıştı.
Başkanlığını yapımcı Mehmet Canpolat'ın üstlendiği jüride yönetmen Faysal Soysal, Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir, yönetmen Mehmet Güneri ve Türk Medya Kanal Koordinatörü Filiz Zengin yer alıyor.
Festivalin onursal başkanlığını Prof. Dr. Yasin Aktay, direktörlüğünü ise akademisyen ve yönetmen Ahmet Bikiç yaptığı festivalde, finale kalan 30 eserden kesitler izletildi.
Programın kapanış konuşması yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, “5. Uluslararası Siirt Kısa Filim festivalinin bu kadim kentin kültürüne, sanat yaşamına önemli bir değer kattığını belirterek, geleneksel hale gelen festivalin 2023 yılında daha da büyüyerek, gelişerek sanatseverle tekrar bir araya geleceklerini” söyledi.
Festivalin düzenlemesinde emeği geçenleri kutlayan Vali Hacıbektaşoğlu, “Festivalin onursal başkanlığını Prof. Dr. Yasin Aktay’a, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği Başkanı Baran Mayda’ya ve Festivalin düzenlenmesinde emek veren tüm kişi ve kuruluşlar ile festivale katılan yönetmen, yapımcı, senarist ve sanatçılara teşekkür etti.
Tapılan konuşmaların ardından, Festivalde dereceye giren filmler izlendi.
Başkanlığını yapımcı Mehmet Canpolat’ın yaptığı ana jüri başkanlığınca yapılan değerlendirme sonunda; Muhammed Günaydın’ın yönettiği “Dur Bak Dinle Geç” filmi birinci, yönetmenler Ramin Farzaneh, Parisa Sadaei Azar’ın ”Lack” filmi ikinci ve yönetmen Sedat Kahraman’ın “Hırsız” filmi üçüncü seçildi.
Yönetmen Gülben Arıcı’nın “Kennedy’nin Doğuşu” filminin Jüri Özel Ödülü'nü aldığı festivalde, yönetmen Nihat Vuran’ın “Salto Mortale“ filimi de İbrahim Hakkı Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Festival, Vali Hacıbektaşoğlu dereceye giren yönetmenlere ve jüri üyelerine ödül ve plaketlerini vermesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
Törene, Siirt Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Çetiner, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Vali Yardımcısı Mehmet Sert, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Sinan İbrahimoğlu, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.