Kuraklık çiftçinin belini büktü

Güncel 30.05.2021 - 22:39, Güncelleme: 30.05.2021 - 22:39 2239+ kez okundu.
 

Kuraklık çiftçinin belini büktü

Bölgenin önemli tarım arazilerine sahip Kurtalan’da bu yıl tarım arazileri büyük oranda kuraklıkla karşı karşıya kaldı.
Kurtalan’da her geçen gün kendini daha çok hissettiren kuraklık karşısında çaresiz kalan çiftçi ürünlerinin kurumasını seyretmek zorunda kaldı.Son yılların en büyük kuraklığının yaşandığı Türkiye’de bahar aylarında yağışların olmaması kuru tarım yöntemiyle ekim yapan çiftçiyi batırma noktasına getirdi. Artan girdiler karşısında çaresiz durumda olan çiftçi, kuraklığın da eklenmesiyle adeta iflas etti.Bölgenin önemli tarım arazilerine sahip Kurtalan’da kış ve bahar aylarında yağışların oldukça az olması nedeniyle ürünler tarlada kurumaya yüz tuttu. Bazı çiftçilerin ürünleri tamamen kururken, bazı çiftçiler ise zararlarının bir kısmını telafi edebildi.ÇİFTÇİ YARDIM BEKLENİYORÜrünleri kuruyan ve iflasın eşiğine gelen çiftçiler destek beklediklerini belirterek,“Yağışların yetersiz olması nedeniyle buğday ve arpalarımız tamamen kurudu. Mercimekte ise zararımızı telafi edebildik. Bazı bölgelerde ürünlerin tamamı kurudu. Devletimizden yardım bekliyoruz.”
Bölgenin önemli tarım arazilerine sahip Kurtalan’da bu yıl tarım arazileri büyük oranda kuraklıkla karşı karşıya kaldı.

Kurtalan’da her geçen gün kendini daha çok hissettiren kuraklık karşısında çaresiz kalan çiftçi ürünlerinin kurumasını seyretmek zorunda kaldı.
Son yılların en büyük kuraklığının yaşandığı Türkiye’de bahar aylarında yağışların olmaması kuru tarım yöntemiyle ekim yapan çiftçiyi batırma noktasına getirdi. Artan girdiler karşısında çaresiz durumda olan çiftçi, kuraklığın da eklenmesiyle adeta iflas etti.
Bölgenin önemli tarım arazilerine sahip Kurtalan’da kış ve bahar aylarında yağışların oldukça az olması nedeniyle ürünler tarlada kurumaya yüz tuttu. Bazı çiftçilerin ürünleri tamamen kururken, bazı çiftçiler ise zararlarının bir kısmını telafi edebildi.
ÇİFTÇİ YARDIM BEKLENİYOR
Ürünleri kuruyan ve iflasın eşiğine gelen çiftçiler destek beklediklerini belirterek,
“Yağışların yetersiz olması nedeniyle buğday ve arpalarımız tamamen kurudu. Mercimekte ise zararımızı telafi edebildik. Bazı bölgelerde ürünlerin tamamı kurudu. Devletimizden yardım bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.