Kur’an kursundan yüksek aidat isteniyor iddiası!

Güncel 04.09.2022 - 17:48, Güncelleme: 04.09.2022 - 17:48 2462+ kez okundu.
 

Kur’an kursundan yüksek aidat isteniyor iddiası!

Kurtalan’da öğrencilerini 4-6 yaş Kur’an kursuna yazdırmak isteyen veliler, yüksek aidat istenmesi nedeniyle kayıt yaptıramıyor.
Kurtalan Endüstri Meslek Lisesi karşısında bulunan ve hayırseverlerin yardımlarıyla tamamlanarak hizmete sunulan Hayriye Hatun Kuran Kursu’na çocuklarını kayıt yaptırmak isteyen veliler yüksek aidat istendiğini iddia ederek tepkilerini dile getirdiler.B.Ç. isimli veli, çocuğunu Kur’an kursuna kayıt yaptırmak için başvurduğu kuran kursundan aylık 350 TL aidat istediğini söyledi.Bazı velilerin yüksek aidat nedeniyle çocuklarını Kur’an kursuna gönderemediğini belirten B. Ç.“Kurs ücreti çok yüksek olduğu vatandaşlar çocuklarını Kur’an kursuna yazdırmaktan vazgeçti. Okullarda kayıt parası bile alınmazken Kur’an kurslarından neden aidat isteniyor. Kurs ücretinin alınmamasını veya asgari ücretlilerin de ödeyebileceği bir rakama çekilmesini talep ediyoruz” dedi. Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Kurtalan İlçe Müftülüğü yetkilileri ise öğrenci velilerinden aidat alınmadığını, Kur’an kursuna alınacak temizlik personellerinin giderlerinin karşılanması için aidat alınabileceği belirttiler.
Kurtalan’da öğrencilerini 4-6 yaş Kur’an kursuna yazdırmak isteyen veliler, yüksek aidat istenmesi nedeniyle kayıt yaptıramıyor.

Kurtalan Endüstri Meslek Lisesi karşısında bulunan ve hayırseverlerin yardımlarıyla tamamlanarak hizmete sunulan Hayriye Hatun Kuran Kursu’na çocuklarını kayıt yaptırmak isteyen veliler yüksek aidat istendiğini iddia ederek tepkilerini dile getirdiler.
B.Ç. isimli veli, çocuğunu Kur’an kursuna kayıt yaptırmak için başvurduğu kuran kursundan aylık 350 TL aidat istediğini söyledi.
Bazı velilerin yüksek aidat nedeniyle çocuklarını Kur’an kursuna gönderemediğini belirten B. Ç.
“Kurs ücreti çok yüksek olduğu vatandaşlar çocuklarını Kur’an kursuna yazdırmaktan vazgeçti. Okullarda kayıt parası bile alınmazken Kur’an kurslarından neden aidat isteniyor. Kurs ücretinin alınmamasını veya asgari ücretlilerin de ödeyebileceği bir rakama çekilmesini talep ediyoruz” dedi.
Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Kurtalan İlçe Müftülüğü yetkilileri ise öğrenci velilerinden aidat alınmadığını, Kur’an kursuna alınacak temizlik personellerinin giderlerinin karşılanması için aidat alınabileceği belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.