Kurtalan’da Nevruz Bayramı Kutlandı

Güncel 21.03.2022 - 16:02, Güncelleme: 21.03.2022 - 16:02 2081+ kez okundu.
 

Kurtalan’da Nevruz Bayramı Kutlandı

Kurtalan’da 21 Mart Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda düzenlenen Nevruz Bayramı etkinlikleri Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin burada yaptığı konuşmada, Nevruz’un Türkler ve Kürtler için zafer anlamı taşıdığını söyledi. Nevruzun Türklerin Ergenekon’dan çıkışı, Kürtlerin de zalim İran Hükümdarından kurtulmasının müjdecisi olduğunu belirten Tekin, "O zamanlar bu müjdeler ateşler yakılarak birbirlerine haber verilirmiş ve ecdadımızdan bugüne dek kutlamıştır. Bizler tarihimizden aldığımız bu geleneklerimizi, bu kültürümüzü bugünde birlikte yaşatmanın gayreti içerisindeyiz. Kardeşçe birlik ve beraberlik duygusu içinde, hoşgörüyle, saygıyla birbirimize daima merhametle yaşatacağımız bu günleri hiçbir zaman unutmadan nesilden nesile aktararak hatırlatmalıyız." dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Tekin ve eşi Merve Taştan Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cafer Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Evren Taşdemir nevruz ateşini yaktı. Örs üzerinde demir döven protokol üyeleri, vatandaşlarla birlikte halay çekti. Halk oyunları gösterisinin ardından kaşıkla yumurta taşıma ve halat çekme yarışması düzenlendi. Etkinlik vatandaşlara yemek ikramının ardından sona erdi.  
Kurtalan’da 21 Mart Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda düzenlenen Nevruz Bayramı etkinlikleri Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin burada yaptığı konuşmada, Nevruz’un Türkler ve Kürtler için zafer anlamı taşıdığını söyledi.

Nevruzun Türklerin Ergenekon’dan çıkışı, Kürtlerin de zalim İran Hükümdarından kurtulmasının müjdecisi olduğunu belirten Tekin,

"O zamanlar bu müjdeler ateşler yakılarak birbirlerine haber verilirmiş ve ecdadımızdan bugüne dek kutlamıştır. Bizler tarihimizden aldığımız bu geleneklerimizi, bu kültürümüzü bugünde birlikte yaşatmanın gayreti içerisindeyiz. Kardeşçe birlik ve beraberlik duygusu içinde, hoşgörüyle, saygıyla birbirimize daima merhametle yaşatacağımız bu günleri hiçbir zaman unutmadan nesilden nesile aktararak hatırlatmalıyız." dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Tekin ve eşi Merve Taştan Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cafer Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Evren Taşdemir nevruz ateşini yaktı.

Örs üzerinde demir döven protokol üyeleri, vatandaşlarla birlikte halay çekti.

Halk oyunları gösterisinin ardından kaşıkla yumurta taşıma ve halat çekme yarışması düzenlendi.

Etkinlik vatandaşlara yemek ikramının ardından sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.