Kurtalan’da TEOG’da büyük başarı

Güncel 01.08.2022 - 09:52, Güncelleme: 01.08.2022 - 09:52 1839+ kez okundu.
 

Kurtalan’da TEOG’da büyük başarı

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı sonuçlarına göre Kurtalan’da 78 öğrenci fen liselerine, 22 öğrenci ise nitelikli Anadolu liselerine yerleşerek önemli bir başarıya imza attı.
Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysel Polat, TEOG puan ortalamasında Kurtalan’ın Siirt bazında birinci olarak büyük bir başarıya imza attığını söyledi.49 öğrencinin yeni açılan Kurtalan Fen Lisesi’ne yerleştiğini belirten Polat,"Bu yıl Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı sonuçlarına göre büyük bir başarıya imza attık. İlçemiz genelinde ilk 100’e giren 78 öğrencimiz fen liselerine yerleşmeye hak kazandı. 22 öğrencimiz ise nitelikli Anadolu liselerine yerleşti. Fen bilgisi dersinde ortaokul öğrencilerimiz Türkiye ortalamasının üzerine çıkma başarısı gösterdi. İlk 80 öğrencimizden 49’u Kurtalan Fen Lisesi’ne yerleşti. Yeni açılan Fen lisemizin Tavan Puanı 441.393, taban puanı ise 379.310 olarak belirlendi.Bu başarıda emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize, velilerimize ve ilçe yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı sonuçlarına göre Kurtalan’da 78 öğrenci fen liselerine, 22 öğrenci ise nitelikli Anadolu liselerine yerleşerek önemli bir başarıya imza attı.

Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysel Polat, TEOG puan ortalamasında Kurtalan’ın Siirt bazında birinci olarak büyük bir başarıya imza attığını söyledi.
49 öğrencinin yeni açılan Kurtalan Fen Lisesi’ne yerleştiğini belirten Polat,
"Bu yıl Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı sonuçlarına göre büyük bir başarıya imza attık. İlçemiz genelinde ilk 100’e giren 78 öğrencimiz fen liselerine yerleşmeye hak kazandı. 22 öğrencimiz ise nitelikli Anadolu liselerine yerleşti. Fen bilgisi dersinde ortaokul öğrencilerimiz Türkiye ortalamasının üzerine çıkma başarısı gösterdi. İlk 80 öğrencimizden 49’u Kurtalan Fen Lisesi’ne yerleşti. Yeni açılan Fen lisemizin Tavan Puanı 441.393, taban puanı ise 379.310 olarak belirlendi.
Bu başarıda emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize, velilerimize ve ilçe yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.