Lavanta bahçelerinde yılın ilk hasadına başlandı

Güncel 05.07.2021 - 07:27, Güncelleme: 05.07.2021 - 07:27 2556+ kez okundu.
 

Lavanta bahçelerinde yılın ilk hasadına başlandı

Kurtalan’da “Alternatif Ürün Lavanta Yetiştiriciliği Projesi’’ kapsamında 100 dekar alanda kurulan lavanta bahçelerinde yılın ilk hasadına başlandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP İdaresi Başkanlığı 2019 Yılı Tarımsal Üretimin Desteklenmesi Programı Kapsamında Kurtalan Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün desteğiyle "Alternatif Ürün Lavanta Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında 100 dekar alanda lavanta bahçeleri kurularak ürün çeşitliğini artırmak, bölgeye ekonomik değer sağlayan yeni bir yatırım alanı oluşturmak amacıyla çiftçilere dağıtılan lavanta fidelerinin hasadına başlandı.İlçeye bağlı Saipbeyli köyünde düzenlenen hasat etkinliğinde konuşan Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili İhsan Emre Aydın, tarım projelerinin uzun vadede katma değeri yüksek alternatif tarım ürünlerinin yetiştirilmesiyle gelir artışına, üretim sonrası endüstriyel yapılanmanın gelişmesine ve ilçenin hem tarımsal hem kırsal ve ekonomik düzeyde kalkınmasına aracı olacağını söyledi.Çiftçilerin alternatif ürün yetiştiriciliğine yönelmesini istediklerini belirten Aydın,"Alternatif Ürün Lavanta Yetiştiriciliği" Projesi ile Kaymakamlığımız koordinesinde ilçemizde yaklaşık 100 dekar alana geçen yıl ilk kez çiftçilerimiz tarafından lavanta fideleri dikilerek lavanta bahçeleri oluşturuldu. Böylece, bölgemize ekonomik değer sağlayan yeni bir yatırım alanı oluşturularak tarım sektörünün sürdürülebilir modernizasyonuna, tıbbi ve aromatik bitkiler sektörünün gelişmesine katkıda bulunmasını amaçlıyoruz. Çiftçilerimizin bu alana yönelmesini ve lavanta bahçelerinin her yıl daha da artmasını istiyoruz. Kaymakamlığımız koordinesinde başlatılan bu projenin ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, İlçe Emniyet Müdür Vekili Evren Taşdemir, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Ramiz Örküt, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Abdulhadi Hadi Çakır, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Necmettin Yılmaz, İlçe Müftü Vekili Taha Ay ve İl Genel Meclis Üyeleri Faysal Ceylan ve Cahit Sevgili ile çiftçiler katıldı.
Kurtalan’da “Alternatif Ürün Lavanta Yetiştiriciliği Projesi’’ kapsamında 100 dekar alanda kurulan lavanta bahçelerinde yılın ilk hasadına başlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP İdaresi Başkanlığı 2019 Yılı Tarımsal Üretimin Desteklenmesi Programı Kapsamında Kurtalan Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün desteğiyle "Alternatif Ürün Lavanta Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında 100 dekar alanda lavanta bahçeleri kurularak ürün çeşitliğini artırmak, bölgeye ekonomik değer sağlayan yeni bir yatırım alanı oluşturmak amacıyla çiftçilere dağıtılan lavanta fidelerinin hasadına başlandı.
İlçeye bağlı Saipbeyli köyünde düzenlenen hasat etkinliğinde konuşan Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili İhsan Emre Aydın, tarım projelerinin uzun vadede katma değeri yüksek alternatif tarım ürünlerinin yetiştirilmesiyle gelir artışına, üretim sonrası endüstriyel yapılanmanın gelişmesine ve ilçenin hem tarımsal hem kırsal ve ekonomik düzeyde kalkınmasına aracı olacağını söyledi.
Çiftçilerin alternatif ürün yetiştiriciliğine yönelmesini istediklerini belirten Aydın,
"Alternatif Ürün Lavanta Yetiştiriciliği" Projesi ile Kaymakamlığımız koordinesinde ilçemizde yaklaşık 100 dekar alana geçen yıl ilk kez çiftçilerimiz tarafından lavanta fideleri dikilerek lavanta bahçeleri oluşturuldu. Böylece, bölgemize ekonomik değer sağlayan yeni bir yatırım alanı oluşturularak tarım sektörünün sürdürülebilir modernizasyonuna, tıbbi ve aromatik bitkiler sektörünün gelişmesine katkıda bulunmasını amaçlıyoruz. Çiftçilerimizin bu alana yönelmesini ve lavanta bahçelerinin her yıl daha da artmasını istiyoruz. Kaymakamlığımız koordinesinde başlatılan bu projenin ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, İlçe Emniyet Müdür Vekili Evren Taşdemir, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Ramiz Örküt, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Abdulhadi Hadi Çakır, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Necmettin Yılmaz, İlçe Müftü Vekili Taha Ay ve İl Genel Meclis Üyeleri Faysal Ceylan ve Cahit Sevgili ile çiftçiler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.