Lavanta fideleri toprakla buluştu

Güncel 20.11.2022 - 21:00, Güncelleme: 20.11.2022 - 21:00 1138+ kez okundu.
 

Lavanta fideleri toprakla buluştu

Kurtalan’da “Alternatif Ürün Lavanta Yetiştiriciliği” projesi kapsamında 35 bin lavanta fidesi toprakla buluştu.
Ürün çeşitliliği arttırmak ve bölgeye ekonomik değer sağlamak amacıyla Kurtalan ilçesinde hayata geçirilen “Alternatif Ürün Lavanta Yetiştiriciliği” Projesi kapsamında çiftçilere dağıtılan 35 bin lavanta fidesi toprak ile buluştu.Kurtalan İlçesine bağlı Saipbeyli köyünde gerçekleşen Lavanta fideleri dikim töreninde konuşan Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin, daha önce GAP Kalkınma İdaresi destekleri ile "Alternatif Ürün Lavanta Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında Kurtalan Kaymakamlığı koordinesinde ilçede yaklaşık 100 dekar alanda çiftçiler tarafından lavanta bahçeleri oluşturulduğunu söyledi.Tekin, buna ilave olarak çiftçilere 35 bin lavanta fidesi daha dağıtılarak projenin genişletilmesine katkıda bulunduklarını belirterek,“Çiftçilerimizin bu alana yönelmesini ve Lavanta bahçelerinin her yıl daha da artmasını istiyoruz ve bunun için de çiftçilerimize gereken desteği veriyoruz. Projenin ikinci etabında da lavanta balı üretimi yapmayı planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Alternatif ürün Lavanta yetiştiriciliğinin ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.Düzenlenen etkinliğe İlçe Jandarma Komutanı Vekili Murat Reyhanlı, İlçe Tarım Müdürü Mahfuz Demir, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Nurullah Uluşık, İl Genel Meclis Üyeleri Faysal Ceylan ve Cahit Sevgili, Siirt Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, Köy Muhtarı Gazanfer Toprak ve çiftçiler katıldı.
Kurtalan’da “Alternatif Ürün Lavanta Yetiştiriciliği” projesi kapsamında 35 bin lavanta fidesi toprakla buluştu.

Ürün çeşitliliği arttırmak ve bölgeye ekonomik değer sağlamak amacıyla Kurtalan ilçesinde hayata geçirilen “Alternatif Ürün Lavanta Yetiştiriciliği” Projesi kapsamında çiftçilere dağıtılan 35 bin lavanta fidesi toprak ile buluştu.
Kurtalan İlçesine bağlı Saipbeyli köyünde gerçekleşen Lavanta fideleri dikim töreninde konuşan Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin, daha önce GAP Kalkınma İdaresi destekleri ile "Alternatif Ürün Lavanta Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında Kurtalan Kaymakamlığı koordinesinde ilçede yaklaşık 100 dekar alanda çiftçiler tarafından lavanta bahçeleri oluşturulduğunu söyledi.
Tekin, buna ilave olarak çiftçilere 35 bin lavanta fidesi daha dağıtılarak projenin genişletilmesine katkıda bulunduklarını belirterek,
“Çiftçilerimizin bu alana yönelmesini ve Lavanta bahçelerinin her yıl daha da artmasını istiyoruz ve bunun için de çiftçilerimize gereken desteği veriyoruz. Projenin ikinci etabında da lavanta balı üretimi yapmayı planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Alternatif ürün Lavanta yetiştiriciliğinin ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Düzenlenen etkinliğe İlçe Jandarma Komutanı Vekili Murat Reyhanlı, İlçe Tarım Müdürü Mahfuz Demir, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Nurullah Uluşık, İl Genel Meclis Üyeleri Faysal Ceylan ve Cahit Sevgili, Siirt Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, Köy Muhtarı Gazanfer Toprak ve çiftçiler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.