Molla Resul Uyanık Camisinin İnşaatı Sürüyor

Güncel 29.05.2022 - 20:59, Güncelleme: 29.05.2022 - 20:59 1749+ kez okundu.
 

Molla Resul Uyanık Camisinin İnşaatı Sürüyor

Kurtalan’da, Hayırsever İş Adamı Ahmet Uyanık, babası adına yaptıracağı caminin inşaatına aralıksız devam ediliyor.
Fransa’da yaşayan hemşerimiz Ahmet Uyanık, babası Molla Resul Uyanık’ın adını vereceği caminin inşaatının aralıksız sürdüğünü belirtti.Babası Molla Resul Uyanık’ın ilçeye yıllarca hizmet verdiğini belirten Ahmet Uyanık, babasının hayrına ilçeye bir katkı sunmak istediğini belirtti.Cami arazisinin Abdullah Uras tarafından bağışlandığını, inşaatın tüm maliyetinin ise kendisi tarafından karşılanacağını aktaran Uyanık,“Rahmetli babam Molla Resul Uyanık Kurtalan’da yıllarca hizmet etti. Biz de onun adını yaşatmak için ilçede kalıcı bir eser yapmak için kolları sıvadık. Cami inşaatının temel ve birinci katının betonunu dökerek çalışmalarımızı hızlandırdık. 4 bin metrekare alanda yapacağımız taziye evi, Kuran Kursu, gasilhane ve şadırvandan oluşacak külliyeyi yakın zamanda tamamlamayı hedefliyoruz.Taziye evine, cami arazisini bize bağışlayan Abdullah Uras’ın babası Hacı Süleyman Uras’ın adını vereceğiz. Cami ve Kuran Kursu ve taziye evine ise rahmetli babam Molla Resul Uyanık’ın adını vereceğiz. Caminin yapıldığı alana gelerek inşaatı gezme fırsatı da buldum. İnşaatın hızlandırılarak kısa bir sürede tamamlanmasını ilgili arkadaşlara ilettim. Bu eseri Kurtalan’a kazandıracağımız için çok mutluyuz” dedi.
Kurtalan’da, Hayırsever İş Adamı Ahmet Uyanık, babası adına yaptıracağı caminin inşaatına aralıksız devam ediliyor.

Fransa’da yaşayan hemşerimiz Ahmet Uyanık, babası Molla Resul Uyanık’ın adını vereceği caminin inşaatının aralıksız sürdüğünü belirtti.
Babası Molla Resul Uyanık’ın ilçeye yıllarca hizmet verdiğini belirten Ahmet Uyanık, babasının hayrına ilçeye bir katkı sunmak istediğini belirtti.
Cami arazisinin Abdullah Uras tarafından bağışlandığını, inşaatın tüm maliyetinin ise kendisi tarafından karşılanacağını aktaran Uyanık,
“Rahmetli babam Molla Resul Uyanık Kurtalan’da yıllarca hizmet etti. Biz de onun adını yaşatmak için ilçede kalıcı bir eser yapmak için kolları sıvadık. Cami inşaatının temel ve birinci katının betonunu dökerek çalışmalarımızı hızlandırdık.
4 bin metrekare alanda yapacağımız taziye evi, Kuran Kursu, gasilhane ve şadırvandan oluşacak külliyeyi yakın zamanda tamamlamayı hedefliyoruz.
Taziye evine, cami arazisini bize bağışlayan Abdullah Uras’ın babası Hacı Süleyman Uras’ın adını vereceğiz.
Cami ve Kuran Kursu ve taziye evine ise rahmetli babam Molla Resul Uyanık’ın adını vereceğiz. Caminin yapıldığı alana gelerek inşaatı gezme fırsatı da buldum. İnşaatın hızlandırılarak kısa bir sürede tamamlanmasını ilgili arkadaşlara ilettim. Bu eseri Kurtalan’a kazandıracağımız için çok mutluyuz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.