Muhtarlara ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimi

Güncel 19.12.2021 - 17:54, Güncelleme: 19.12.2021 - 17:54 1466+ kez okundu.
 

Muhtarlara ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimi

Kurtalan’da mahalle ve köy muhtarlarına ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimi verildi.
Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli personeller tarafından, ilçede görev yapan köy ve mahalle muhtarlarına yönelik "Temel Afet Bilinci Eğitimi" verildi.Seminerde, yaşanan afetlere hazırlık aşamasında bu eğitimlerin önemi ve her ferdin bireysel olarak bilinçlenmesi gerektiği belirtildi.Katılımcılara deprem ve sel başta olmak üzere afetlere yakalanmadan önce hangi hazırlıkların yapılması ve hangi önlemlerin alınması gerektiği, afet sırasında ve sonrasında hangi doğru tutum ve davranışlar içinde olunması gerektiğine dair bilgilendirme yapıldı.Afetlerde ilk 72 saatin öneminin vurgulandığı eğitimde, katılımcıların bu konuda bilinçlendirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.
Kurtalan’da mahalle ve köy muhtarlarına ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimi verildi.

Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli personeller tarafından, ilçede görev yapan köy ve mahalle muhtarlarına yönelik "Temel Afet Bilinci Eğitimi" verildi.
Seminerde, yaşanan afetlere hazırlık aşamasında bu eğitimlerin önemi ve her ferdin bireysel olarak bilinçlenmesi gerektiği belirtildi.
Katılımcılara deprem ve sel başta olmak üzere afetlere yakalanmadan önce hangi hazırlıkların yapılması ve hangi önlemlerin alınması gerektiği, afet sırasında ve sonrasında hangi doğru tutum ve davranışlar içinde olunması gerektiğine dair bilgilendirme yapıldı.
Afetlerde ilk 72 saatin öneminin vurgulandığı eğitimde, katılımcıların bu konuda bilinçlendirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.