Müteahhitler Maliyet Artışlarından Şikayetçi

Güncel 04.04.2022 - 11:03, Güncelleme: 04.04.2022 - 11:03 2078+ kez okundu.
 

Müteahhitler Maliyet Artışlarından Şikayetçi

Demir, çimento, hazır beton gibi inşaat üretiminin ana malzemelerindeki fiyat artışları muteahitleri iş yapamaz duruma getirdi.
Kurtalan’da müteahitlik yapan Yunus Bayrak, yaptığı açıklamada, sektörün maliyet artışları nedeniyle sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, "Sektörde kullanılan birçok önemli malzemeye son 1 yılda fahiş şekilde zam gelmesi, konut fiyatlarında aşırı bir şekilde artışa neden oldu." ifadesini kullandı.İnşaat malzemelerinde günlük artış yaşandığını aktaran Bayrak,“Geçen yıl bir torba çimentonun fiyatı 20 lira iken bugün çimentonun fiyatı şu anda 66 lira. Demirin tonu 5800 lira 16800 liraya çıktı. Her geçen gün malzemelerin fiyatlarında artış yaşanıyor. Konut fiyatlarındaki artışın sorumlusu artan maliyetlerdir. Biz pahalıya mal ettiğimiz için pahalıya satmak zorunda kalıyoruz.” dedi.Müteahitlik ve emlakçılık yapan Uğur Yolbir de artan maliyetlerden yakındı. Pandemi nedeniyle inşaat sektörünün daraldığını belirten Yolbir, yaşanan ekonomik krizle de bitme noktasına geldiğini belirtti.İnşaatta en yüksek maliyetin çimento ve demir olduğunu aktaran Yolbir,“En büyük maliyetler arasında bulunan çimentoyu ilçede fabrika bulunmasına rağmen pahalıya satın alıyoruz. Çimento fiyatları zaten çok yüksek buna Kurtalan Çimento fabrikasının da ilçeye pahalı çimento satması eklenince fiyatlar uçuk hale geliyor. Fabrika yetkililerden beklentimiz bu sorunun çözüme kavuşturulmasıdır.” dedi.
Demir, çimento, hazır beton gibi inşaat üretiminin ana malzemelerindeki fiyat artışları muteahitleri iş yapamaz duruma getirdi.

Kurtalan’da müteahitlik yapan Yunus Bayrak, yaptığı açıklamada, sektörün maliyet artışları nedeniyle sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, "Sektörde kullanılan birçok önemli malzemeye son 1 yılda fahiş şekilde zam gelmesi, konut fiyatlarında aşırı bir şekilde artışa neden oldu." ifadesini kullandı.
İnşaat malzemelerinde günlük artış yaşandığını aktaran Bayrak,
“Geçen yıl bir torba çimentonun fiyatı 20 lira iken bugün çimentonun fiyatı şu anda 66 lira. Demirin tonu 5800 lira 16800 liraya çıktı. Her geçen gün malzemelerin fiyatlarında artış yaşanıyor. Konut fiyatlarındaki artışın sorumlusu artan maliyetlerdir. Biz pahalıya mal ettiğimiz için pahalıya satmak zorunda kalıyoruz.” dedi.
Müteahitlik ve emlakçılık yapan Uğur Yolbir de artan maliyetlerden yakındı.
Pandemi nedeniyle inşaat sektörünün daraldığını belirten Yolbir, yaşanan ekonomik krizle de bitme noktasına geldiğini belirtti.
İnşaatta en yüksek maliyetin çimento ve demir olduğunu aktaran Yolbir,
“En büyük maliyetler arasında bulunan çimentoyu ilçede fabrika bulunmasına rağmen pahalıya satın alıyoruz. Çimento fiyatları zaten çok yüksek buna Kurtalan Çimento fabrikasının da ilçeye pahalı çimento satması eklenince fiyatlar uçuk hale geliyor. Fabrika yetkililerden beklentimiz bu sorunun çözüme kavuşturulmasıdır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.