'Sevgi Ekspresi' projesi kapsamında 220 öğrenciye yardım

Güncel 08.05.2022 - 22:28, Güncelleme: 08.05.2022 - 22:28 2233+ kez okundu.
 

'Sevgi Ekspresi' projesi kapsamında 220 öğrenciye yardım

'Sevgi Ekspresi' projesi bünyesinde Güney Kurtalan Ekspresi ile ilçeye gelen Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği üyeleri Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi
Ankara’da bir araya gelen Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği’nin 60 üyesi 26 saat süren tren yolculuğunun ardından Kurtalan’da öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyerek 220 öğrenciye giyim ve ayakkabı yardımında bulundu.Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği Başkanı Gölge Kaya, 26 saat süren yolculuğun ardından Kurtalandaki öğrencilere kavuşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.Projenin amacının bir çift gözde tebessüm olabilmek olduğunu dile getiren Kaya,“Dernek olarak gezgin insanları bünyemizde bulundurarak sürekli yollara çıkıp bu şekilde Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde sosyal yardım projeleri yapıyoruz. Şu anda Kurtalan Ekspres Treni ile biz 60 gönüllü Ankara’da bir araya gelerek Kurtalan’a geldik. Burada Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bizlere gösterdiği okullarda etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız Doğu ile Batı arasında bir gönül köprüsü oluşturmak. Kurtalan Ekspres Treni turizmine katkı sağlamak. Bu proje ile toplumda gönüllülük kavramını artmasını sağlamaya çalışıyoruz. Çocukların mutlu olması, sevinci bizi onurlandırıyor. Bunun için çok mutluyuz. Dernek olarak bu tür projelere imza atıyoruz. Yollarda sevgi Dağıtanlar Derneği birçok yardım projesine imza atmıştır. Sevgi Ekspresi projemiz düzenlemiş olduğumuz üçüncü proje. Bu projemizi daha önce Kars ve Van illerinde gerçekleştirdik mutluyuz. Yolculuk boyunca dernek üyelerimiz çocuklarımıza hediye etmek üzere bileklikler örerek geçirdik” dedi.9 yıl boyunca 23 ülke 81 ili otostopla gezdiğini ve ardından derneği kurduğunu dile getiren Kaya,“Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği 2019 yılında kuruldu. Ben eski bir gezginim. Daha önce 9 yıl boyunca hiç eve gitmeden sırtımda çadırla 23 ülke 81 ili otostop çekerek gezdim. Daha sonraki süreçte albümler çıkardım. Ses sanatçısı oldum. Bu süreçte daha fazla kitlelere hitap etmeye başladım. Benim gibi gezen insanları bir araya topladım. Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği’ni kurdum. Yollara çıkarak Bu şekilde projelere imza atıyoruz. Derneğimizin gönüllü ve üyeleri çeşitli meslek dallarından oluşuyor. Öğrencisinden mühendisine, mühendisinden inşaat işçisine kadar birçok meslek dalından insanlar var. Amacımız yollara çıkarak yolları sevgiye dönüştürmek. Mutluluk ile sonlandırmak. Çocuklarımızın doğaya, eğitime, kimsesiz insanlara yardımda bulunarak güzellikler kazandırmak. Ülkemizi dünya çapında güzel olarak tanıtmak. Yurt dışında projeler yapmayı planlıyoruz“ şeklinde konuştu.Dernek gönüllüsü Sıla Bilge ise etkinliğe İstanbul’dan katıldığını söyledi.Projeye katılmak için işinden istifa ettiğini belirten Bilge, “Çok mutluyum. İyi ki de istifa etmişim. İyi ki de buraya gelmişim. Dünyayı sevgi ve iyilik kurtaracak.” dedi.12 yaşındaki Beritan Karataş da derneğin yaptığı yardımlardan ve düzenledikleri etkinliklerden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
'Sevgi Ekspresi' projesi bünyesinde Güney Kurtalan Ekspresi ile ilçeye gelen Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği üyeleri Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi

Ankara’da bir araya gelen Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği’nin 60 üyesi 26 saat süren tren yolculuğunun ardından Kurtalan’da öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyerek 220 öğrenciye giyim ve ayakkabı yardımında bulundu.
Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği Başkanı Gölge Kaya, 26 saat süren yolculuğun ardından Kurtalandaki öğrencilere kavuşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
Projenin amacının bir çift gözde tebessüm olabilmek olduğunu dile getiren Kaya,
“Dernek olarak gezgin insanları bünyemizde bulundurarak sürekli yollara çıkıp bu şekilde Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde sosyal yardım projeleri yapıyoruz. Şu anda Kurtalan Ekspres Treni ile biz 60 gönüllü Ankara’da bir araya gelerek Kurtalan’a geldik. Burada Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bizlere gösterdiği okullarda etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız Doğu ile Batı arasında bir gönül köprüsü oluşturmak. Kurtalan Ekspres Treni turizmine katkı sağlamak. Bu proje ile toplumda gönüllülük kavramını artmasını sağlamaya çalışıyoruz. Çocukların mutlu olması, sevinci bizi onurlandırıyor. Bunun için çok mutluyuz. Dernek olarak bu tür projelere imza atıyoruz. Yollarda sevgi Dağıtanlar Derneği birçok yardım projesine imza atmıştır. Sevgi Ekspresi projemiz düzenlemiş olduğumuz üçüncü proje. Bu projemizi daha önce Kars ve Van illerinde gerçekleştirdik mutluyuz. Yolculuk boyunca dernek üyelerimiz çocuklarımıza hediye etmek üzere bileklikler örerek geçirdik” dedi.
9 yıl boyunca 23 ülke 81 ili otostopla gezdiğini ve ardından derneği kurduğunu dile getiren Kaya,
“Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği 2019 yılında kuruldu. Ben eski bir gezginim. Daha önce 9 yıl boyunca hiç eve gitmeden sırtımda çadırla 23 ülke 81 ili otostop çekerek gezdim. Daha sonraki süreçte albümler çıkardım. Ses sanatçısı oldum. Bu süreçte daha fazla kitlelere hitap etmeye başladım. Benim gibi gezen insanları bir araya topladım. Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği’ni kurdum. Yollara çıkarak Bu şekilde projelere imza atıyoruz. Derneğimizin gönüllü ve üyeleri çeşitli meslek dallarından oluşuyor. Öğrencisinden mühendisine, mühendisinden inşaat işçisine kadar birçok meslek dalından insanlar var. Amacımız yollara çıkarak yolları sevgiye dönüştürmek. Mutluluk ile sonlandırmak. Çocuklarımızın doğaya, eğitime, kimsesiz insanlara yardımda bulunarak güzellikler kazandırmak. Ülkemizi dünya çapında güzel olarak tanıtmak. Yurt dışında projeler yapmayı planlıyoruz“ şeklinde konuştu.
Dernek gönüllüsü Sıla Bilge ise etkinliğe İstanbul’dan katıldığını söyledi.
Projeye katılmak için işinden istifa ettiğini belirten Bilge, “Çok mutluyum. İyi ki de istifa etmişim. İyi ki de buraya gelmişim. Dünyayı sevgi ve iyilik kurtaracak.” dedi.
12 yaşındaki Beritan Karataş da derneğin yaptığı yardımlardan ve düzenledikleri etkinliklerden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.