Sevgili: “Sağlıkta Şiddet Son Bulsun”

Güncel 23.01.2022 - 17:16, Güncelleme: 23.01.2022 - 17:16 1715+ kez okundu.
 

Sevgili: “Sağlıkta Şiddet Son Bulsun”

Sağlık-Der Siirt İl Başkanı Adnan Sevgili, “Sağlıkta Şiddet Son Bulsun”
Sağlık-Der Siirt İl Başkanı Adnan Sevgili son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığına dikkati çekti.Sevgili yaptığı açıklamada, sağlık sektörünün trend topik haberlerinin başında korona virüs haberlerinden sonra sağlıkta şiddet haberlerinin geldiğini söyledi.“Sağlıkta şiddet haberinin olmadığı ana haber bülteni görmek neredeyse mümkün değil” diyen Sevgili,“Aile hekimine saldırı, hemşireye şiddet, ambulans personeline darp, acil serviste arbede, poliklinikte doktora bıçaklı saldırı, hasta yakını hastane önünde kurşun yağdırdı, sağlık personeli rehin alındı haber başlıkları hepimize tanıdık geliyor. Sağlıkta şiddet sosyal medya paylaşımları, dilek ve temenniler ile çözülebilir mi? Sizler de takdir ederseniz ki belki serinletiyor ama sorunu çözmüyor. Peki, sağlıkta şiddetin tek sorumlusu sadece ve sadece hasta ve yakınları mıdır? Tek sorumlu olmasa da başrolde muhakkak ki onlar rol alıyor. Cezai müeyyidelerin olması çözüm için yeterli mi? Hukuki caydırıcılık açısından bulunması zorunlu ancak ifadesine başvurulan saldırganın serbest bırakılması caydırıcılık etkisini kaybediyor hatta güvensizliği artırıyor. Doğru, sağlıklı ve çözüm odaklı iletişim kuralım. İletişim kaynaklarını çeşitlendirelim ve güçlendirelim.Ana haber bültenlerinde her gün sağlıkta yeni başarı ve güzel haberlerin yer aldığı, şiddet kelimesinin unutulduğu günler diliyoruz.” dedi. 
Sağlık-Der Siirt İl Başkanı Adnan Sevgili, “Sağlıkta Şiddet Son Bulsun”

Sağlık-Der Siirt İl Başkanı Adnan Sevgili son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığına dikkati çekti.
Sevgili yaptığı açıklamada, sağlık sektörünün trend topik haberlerinin başında korona virüs haberlerinden sonra sağlıkta şiddet haberlerinin geldiğini söyledi.
“Sağlıkta şiddet haberinin olmadığı ana haber bülteni görmek neredeyse mümkün değil” diyen Sevgili,
“Aile hekimine saldırı, hemşireye şiddet, ambulans personeline darp, acil serviste arbede, poliklinikte doktora bıçaklı saldırı, hasta yakını hastane önünde kurşun yağdırdı, sağlık personeli rehin alındı haber başlıkları hepimize tanıdık geliyor.
Sağlıkta şiddet sosyal medya paylaşımları, dilek ve temenniler ile çözülebilir mi? Sizler de takdir ederseniz ki belki serinletiyor ama sorunu çözmüyor.
Peki, sağlıkta şiddetin tek sorumlusu sadece ve sadece hasta ve yakınları mıdır? Tek sorumlu olmasa da başrolde muhakkak ki onlar rol alıyor.
Cezai müeyyidelerin olması çözüm için yeterli mi? Hukuki caydırıcılık açısından bulunması zorunlu ancak ifadesine başvurulan saldırganın serbest bırakılması caydırıcılık etkisini kaybediyor hatta güvensizliği artırıyor. Doğru, sağlıklı ve çözüm odaklı iletişim kuralım. İletişim kaynaklarını çeşitlendirelim ve güçlendirelim.
Ana haber bültenlerinde her gün sağlıkta yeni başarı ve güzel haberlerin yer aldığı, şiddet kelimesinin unutulduğu günler diliyoruz.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.