Siirt SGK İl Müdürlüğünden yapılandırmaya ilişkin açıklama

Güncel 19.04.2021 - 15:00, Güncelleme: 19.04.2021 - 15:00 2684+ kez okundu.
 

Siirt SGK İl Müdürlüğünden yapılandırmaya ilişkin açıklama

Siirt Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, yapılandırma için başvuru yaptığı halde ödeme yapmayan mükelleflere uyarıda bulundu.
İlbaş, başvuru yaptığı halde ödeme yapmayan mükelleflere yeni bir hak tanındığını belirtti. Mükelleflerin borçlarını 30 Nisan'a kadar yatırmaları durumunda yapılandırmanın bozulmayacağını belirten İlbaş, şunları kaydetti: "Sigorta, genel sağlık ve işsizlik sigorta pirim borçları yapılandırılmıştı. Peşin ödeme halinde yüzde 90'ı silinecek yapılandırmaya başvurduğu halde taksitle ödeme planını tercih eden ancak taksit ödemediği için yapılandırması bozulan işverenlere yeni bir hak tanındı. 30 Nisan'a kadar geçerli olmak üzere müdürlüklere müracaat ederek yapılandırmalarını peşin ödeme planı olarak değiştirecek mükellefler ödemeleri belirlenen tarihe kadar yapmaları halinde bu haktan yararlanabilecek."
Siirt Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, yapılandırma için başvuru yaptığı halde ödeme yapmayan mükelleflere uyarıda bulundu.

İlbaş, başvuru yaptığı halde ödeme yapmayan mükelleflere yeni bir hak tanındığını belirtti.

Mükelleflerin borçlarını 30 Nisan'a kadar yatırmaları durumunda yapılandırmanın bozulmayacağını belirten İlbaş, şunları kaydetti:

"Sigorta, genel sağlık ve işsizlik sigorta pirim borçları yapılandırılmıştı. Peşin ödeme halinde yüzde 90'ı silinecek yapılandırmaya başvurduğu halde taksitle ödeme planını tercih eden ancak taksit ödemediği için yapılandırması bozulan işverenlere yeni bir hak tanındı. 30 Nisan'a kadar geçerli olmak üzere müdürlüklere müracaat ederek yapılandırmalarını peşin ödeme planı olarak değiştirecek mükellefler ödemeleri belirlenen tarihe kadar yapmaları halinde bu haktan yararlanabilecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.