Siirt Üniversitesi'nde bal hasadı yapıldı

Güncel 06.11.2022 - 20:39, Güncelleme: 06.11.2022 - 20:39 1738+ kez okundu.
 

Siirt Üniversitesi'nde bal hasadı yapıldı

Siirt Üniversitesi'nde (SİÜ) bal hasadı gerçekleştirildi.
SİÜ'den yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, Kezer Yerleşkesi Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkez'inde gerçekleştirilen bal hasadına katıldı.Siirt'te balın markalaşmasına öncülük edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Balın araştırılması, geliştirilmesi, kontrollü üretim ve veriminin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında bu yıl Pervari ilçesinin Çobanören köyü yaylasında kurulan AR-GE arıcılığı, üniversitemizin bünyesinde gerçekleştirildi. Pervari balı ülkemizde şifa kaynağı olarak görülen ve aranan birkaç baldan birisidir. Lezzeti, şifası ve kalitesiyle aranan bir bal olan Pervari balı ile ilgili araştırmalar, müdürlük tarafından devam ettirilmekte olup döner sermaye işletmelerimiz aracılığıyla satışı yapılmaktadır."
Siirt Üniversitesi'nde (SİÜ) bal hasadı gerçekleştirildi.

SİÜ'den yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, Kezer Yerleşkesi Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkez'inde gerçekleştirilen bal hasadına katıldı.
Siirt'te balın markalaşmasına öncülük edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Balın araştırılması, geliştirilmesi, kontrollü üretim ve veriminin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında bu yıl Pervari ilçesinin Çobanören köyü yaylasında kurulan AR-GE arıcılığı, üniversitemizin bünyesinde gerçekleştirildi. Pervari balı ülkemizde şifa kaynağı olarak görülen ve aranan birkaç baldan birisidir. Lezzeti, şifası ve kalitesiyle aranan bir bal olan Pervari balı ile ilgili araştırmalar, müdürlük tarafından devam ettirilmekte olup döner sermaye işletmelerimiz aracılığıyla satışı yapılmaktadır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.