Siirt Valiliği’nden Boğulma Vakalarına Karşı Uyarı

Güncel 06.03.2022 - 20:39, Güncelleme: 06.03.2022 - 20:39 2162+ kez okundu.
 

Siirt Valiliği’nden Boğulma Vakalarına Karşı Uyarı

Siirt Valiliği, su seviyesi yükselen Botan Çayı’nda vatandaşları boğulma vakalarına karşı uyardı.
Siirt Valiliği’nce Botan nehri havzasında yağışlar ile birlikte son zamanlarda Botan Çayına gelen su miktarlarında artış yaşandığı belirtildi.Valilik yaptığı açıklamada, 1 Mart olarak kabul edilen feyezan başlangıç döneminde Mart veya Nisan ayı içinde baraj gölünün dolmasının beklendiği kaydedildi.Açıklamada şu ifadelere yer verildi,“Mart-Nisan -Mayıs -Haziran aylarında normal işletme şartları dışında kontrollü olarak baraj kapakları açılarak mansaba su bırakılması muhtemel görülmektedir.Vatandaşlarımız tarafından feyezan dönemi olan 1 Mart-30 Haziran tarihleri arası ve yaz aylarında piknik yapma, serinlemek ve benzeri faaliyetlerde bulunmak gayesiyle Botan Çayı kenarı sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sebeple nehir yatağında su seviyesinin de yükselebileceği dikkate alınarak herhangi bir can ve mal kayıplarının oluşmaması için vatandaşlarımızın Botan Çayına yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları gerekmektedir.”
Siirt Valiliği, su seviyesi yükselen Botan Çayı’nda vatandaşları boğulma vakalarına karşı uyardı.

Siirt Valiliği’nce Botan nehri havzasında yağışlar ile birlikte son zamanlarda Botan Çayına gelen su miktarlarında artış yaşandığı belirtildi.
Valilik yaptığı açıklamada, 1 Mart olarak kabul edilen feyezan başlangıç döneminde Mart veya Nisan ayı içinde baraj gölünün dolmasının beklendiği kaydedildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi,
“Mart-Nisan -Mayıs -Haziran aylarında normal işletme şartları dışında kontrollü olarak baraj kapakları açılarak mansaba su bırakılması muhtemel görülmektedir.
Vatandaşlarımız tarafından feyezan dönemi olan 1 Mart-30 Haziran tarihleri arası ve yaz aylarında piknik yapma, serinlemek ve benzeri faaliyetlerde bulunmak gayesiyle Botan Çayı kenarı sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sebeple nehir yatağında su seviyesinin de yükselebileceği dikkate alınarak herhangi bir can ve mal kayıplarının oluşmaması için vatandaşlarımızın Botan Çayına yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları gerekmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.