Siirt Ziraat Odası Odasından açıklama

Güncel 28.04.2021 - 10:16, Güncelleme: 28.04.2021 - 10:16 2392+ kez okundu.
 

Siirt Ziraat Odası Odasından açıklama

Siirt Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, üreticilere destek talebinde bulundu.
Günbat, bu yıl meteoroloji verilerine göre yağışların yüzde 45-55 oranında azalması dolayısıyla üreticilerin sıkıntı yaşadığını söyledi. Günbat, şunları kaydetti: "İlimizde kuraklık endişesi üreticileri korkutuyor. Yılın mayıs ayına girmemize sayılı günler olmasına rağmen beklenen yağışlar olmadı. Üreticilere dekar bazlı destek verilmeli. Çiftçinin tohum, gübre, mazot ve ilaç maliyetlerini karşılayabilecek bir destek verilmelidir. Bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerin borçları faizsiz ertelenmeli, ödenmesi gerekecek tarımsal borçlar 5 yıllığına faizsiz olarak yapılandırılmalıdır."
Siirt Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, üreticilere destek talebinde bulundu.

Günbat, bu yıl meteoroloji verilerine göre yağışların yüzde 45-55 oranında azalması dolayısıyla üreticilerin sıkıntı yaşadığını söyledi.


Günbat, şunları kaydetti:

"İlimizde kuraklık endişesi üreticileri korkutuyor. Yılın mayıs ayına girmemize sayılı günler olmasına rağmen beklenen yağışlar olmadı. Üreticilere dekar bazlı destek verilmeli. Çiftçinin tohum, gübre, mazot ve ilaç maliyetlerini karşılayabilecek bir destek verilmelidir. Bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerin borçları faizsiz ertelenmeli, ödenmesi gerekecek tarımsal borçlar 5 yıllığına faizsiz olarak yapılandırılmalıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.