Siirt’te “24 Kasım Öğretmen Günü” düzenlenen törenle kutlandı

Güncel 27.11.2022 - 21:33, Güncelleme: 27.11.2022 - 21:33 1988+ kez okundu.
 

Siirt’te “24 Kasım Öğretmen Günü” düzenlenen törenle kutlandı

Siirt’te Öğretmenler günü kutlamaları, Atatürk anıtına çelenk sunulması sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda devam eden tören, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milli Eğitimine hizmetleri geçen ve ebediyete intikal eden öğretmenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan klibin izlenmesinin ardından Siirt Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aliye Aşkın ve İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.Tüm öğretmenlerinin gününü kutlayan Vali Osman Hacıbektaşoğlu da yaptığı konuşmada, dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenliğin emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın ve onurlu bir meslek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:"Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İnsanlık toplumunun en fedakâr, en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir” sözü, öğretmenlerimizin değerini açıkça ortaya koymaktadır. Bu nedenle her türlü fedakârlıktan kaçınmadan özveriyle çalışan öğretmenlerimiz, gelişmiş ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmamızda en büyük güvencemizdir. Büyük fedakârlık ve özveri gösteren öğretmenlerimizden beklentimiz; geleceğimizin mimarı sevgili çocuklarımıza, gençlerimize, milli ve manevi değerlerimizi öğretmeleri, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve Milletini seven bireyler olarak yetiştirmeleridir. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anarken; bu kutsal mesleği seçen öğretmenlerimiz ile emekli olmuş öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”Şiirlerin okunduğu törende, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri, Vali Hacıbektaşoğlu ve il protokolü tarafından verildi.Emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdim edildi.Tören, Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından verilen müzik dinletisi sona erdi.Törene, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu Hanımefendi, Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut, Vali Yardımcısı Fatih Kurt, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Siirt’te Öğretmenler günü kutlamaları, Atatürk anıtına çelenk sunulması sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda devam eden tören, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milli Eğitimine hizmetleri geçen ve ebediyete intikal eden öğretmenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan klibin izlenmesinin ardından Siirt Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aliye Aşkın ve İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.
Tüm öğretmenlerinin gününü kutlayan Vali Osman Hacıbektaşoğlu da yaptığı konuşmada, dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenliğin emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın ve onurlu bir meslek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İnsanlık toplumunun en fedakâr, en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir” sözü, öğretmenlerimizin değerini açıkça ortaya koymaktadır. Bu nedenle her türlü fedakârlıktan kaçınmadan özveriyle çalışan öğretmenlerimiz, gelişmiş ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmamızda en büyük güvencemizdir. Büyük fedakârlık ve özveri gösteren öğretmenlerimizden beklentimiz; geleceğimizin mimarı sevgili çocuklarımıza, gençlerimize, milli ve manevi değerlerimizi öğretmeleri, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve Milletini seven bireyler olarak yetiştirmeleridir. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anarken; bu kutsal mesleği seçen öğretmenlerimiz ile emekli olmuş öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”
Şiirlerin okunduğu törende, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.
Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri, Vali Hacıbektaşoğlu ve il protokolü tarafından verildi.
Emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdim edildi.
Tören, Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından verilen müzik dinletisi sona erdi.
Törene, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu Hanımefendi, Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut, Vali Yardımcısı Fatih Kurt, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.