Siirt'te Emniyet Kemeri Kullanım Oranı arttı

Güncel 30.10.2022 - 21:21, Güncelleme: 30.10.2022 - 21:21 1246+ kez okundu.
 

Siirt'te Emniyet Kemeri Kullanım Oranı arttı

Siirt İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan denetimler sonucu 2020 yılında emniyet kemeri kullanım oranı yüzde 30'lardayken 2022 Ekim ayı itibariyle yüzde 88.75'e yükseldi.
Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Emniyet kemeri sürücü ve yolcuları kaza anında araç içerisinde sabit tutarak savrulma ve çarpışmalara karşı korur ve araçtan dışarı fırlamalarını veya savrulmadan dolayı araç iç yüzeyine çarpıp bilinçlerini yitirmesini engelleyerek ilk fırsatta araç çalışıyor ise tehlikeden uzaklaşmasına, araç çalışmıyor ise aracı terk etmesine imkan sağlar. Takılı bulunan emniyet kemeri insan vücudunda bulunan hayati organların araç içerisinde sağa sola çarpmalarını ve zarar görmelerini engelleyecektir. Emniyet kemerinin doğru kullanımının kazalarda ölüm ve yaralanmaları ciddi oranda azalttığı bilinmektedir.Sürücü ve yolcuların can güvenliğini sağlamak için yapılan trafik denetimlerinde emniyet kemeri kullanımının üzerinde hassasiyetle durularakkamera sistemleri de aktif olarak kullanılmakta, sürücü ve yolculara sürekli eğitimler verilmekte, emniyet kemeri takılı olmayanlara idari yaptırım uygulanmaktadır. Yapılan aralıksız eğitim ve denetim faaliyetleri ve yol kullanıcılarının kurallara uyma oranının artması neticesinde emniyet kemeri takma oranı ilimizde 2020 yılında %32,5 iken 2021 yılı Ocak ayında %62,5’a 2022 Ocak ayında ise %82 çıkmıştır. 2022 yılı Ekim ayında yapılan emniyet kemeri sayımında ise kemer kullanma oranı %88.75 oranına yükselmiştir. Siirt İl Emniyet Müdürlüğü olarak emniyet kemeri kullanım oranı %100 olana kadar yapmakta olduğumuz etkin ve sürekli denetim ve eğitim faaliyetleri kararlılıkla devam edecektir."
Siirt İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan denetimler sonucu 2020 yılında emniyet kemeri kullanım oranı yüzde 30'lardayken 2022 Ekim ayı itibariyle yüzde 88.75'e yükseldi.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Emniyet kemeri sürücü ve yolcuları kaza anında araç içerisinde sabit tutarak savrulma ve çarpışmalara karşı korur ve araçtan dışarı fırlamalarını veya savrulmadan dolayı araç iç yüzeyine çarpıp bilinçlerini yitirmesini engelleyerek ilk fırsatta araç çalışıyor ise tehlikeden uzaklaşmasına, araç çalışmıyor ise aracı terk etmesine imkan sağlar. Takılı bulunan emniyet kemeri insan vücudunda bulunan hayati organların araç içerisinde sağa sola çarpmalarını ve zarar görmelerini engelleyecektir. Emniyet kemerinin doğru kullanımının kazalarda ölüm ve yaralanmaları ciddi oranda azalttığı bilinmektedir.
Sürücü ve yolcuların can güvenliğini sağlamak için yapılan trafik denetimlerinde emniyet kemeri kullanımının üzerinde hassasiyetle durularakkamera sistemleri de aktif olarak kullanılmakta, sürücü ve yolculara sürekli eğitimler verilmekte, emniyet kemeri takılı olmayanlara idari yaptırım uygulanmaktadır.
Yapılan aralıksız eğitim ve denetim faaliyetleri ve yol kullanıcılarının kurallara uyma oranının artması neticesinde emniyet kemeri takma oranı ilimizde 2020 yılında %32,5 iken 2021 yılı Ocak ayında %62,5’a 2022 Ocak ayında ise %82 çıkmıştır. 2022 yılı Ekim ayında yapılan emniyet kemeri sayımında ise kemer kullanma oranı %88.75 oranına yükselmiştir.
Siirt İl Emniyet Müdürlüğü olarak emniyet kemeri kullanım oranı %100 olana kadar yapmakta olduğumuz etkin ve sürekli denetim ve eğitim faaliyetleri kararlılıkla devam edecektir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.