Tapu’da yeni dönem

Güncel 20.11.2022 - 20:47, Güncelleme: 20.11.2022 - 20:47 2118+ kez okundu.
 

Tapu’da yeni dönem

Kurtalan Tapu Müdürlüğü'nde Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) Dönemi Başladı
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) Kurtalan Tapu Müdürlüğünde kullanılmaya başlandı.Kurtalan Tapu Müdürlüğü’nde faaliyete geçen “Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi” sayesinde; mülkiyet devir işlemleri ve hak sahibinin tespiti daha güvenli ve daha hızlı hale getirildi. Daha önce de güler yüzlü ve insan odaklı hizmet veren İlçe Tapu Müdürlüğü yeni sistem ile olası bir sahteciliğinin önüne geçmiş oldu.Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü veri tabanındaki parmak izlerini kısa süre içinde eşleştirerek çalışan sistem; Tapu Müdürlüklerinde sahtecilik girişimlerinin önüne geçilmesi ve yasadışı şekilde kimlik sahteciliği yapılarak mülkiyetin şekilde el değiştirmesi sonucunda oluşacak hak kayıpları ve mağduriyetlerin engellenmesi hedefleniyor.Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS), yeni nesil kimlik kartının yetkili kurum Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verildiği, kişinin ibraz edilen kartın sahibi olduğu, kişinin kimlik doğrulama sırasında hizmet verilen yerde bulunduğu ve kimlik doğrulama işleminin nerede, ne zaman, kim tarafından ve niçin gerçekleştirildiği gibi verileri tutan ve bu çerçevede kişileri doğrulayan bir sistemdir. Özellikle parmak izi gibi kişisel bir veriyle yapılan bir doğrulama olduğu için vatandaşlar açısından güvenli bir ortam sağlıyor.
Kurtalan Tapu Müdürlüğü'nde Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) Dönemi Başladı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) Kurtalan Tapu Müdürlüğünde kullanılmaya başlandı.
Kurtalan Tapu Müdürlüğü’nde faaliyete geçen “Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi” sayesinde; mülkiyet devir işlemleri ve hak sahibinin tespiti daha güvenli ve daha hızlı hale getirildi. Daha önce de güler yüzlü ve insan odaklı hizmet veren İlçe Tapu Müdürlüğü yeni sistem ile olası bir sahteciliğinin önüne geçmiş oldu.
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü veri tabanındaki parmak izlerini kısa süre içinde eşleştirerek çalışan sistem; Tapu Müdürlüklerinde sahtecilik girişimlerinin önüne geçilmesi ve yasadışı şekilde kimlik sahteciliği yapılarak mülkiyetin şekilde el değiştirmesi sonucunda oluşacak hak kayıpları ve mağduriyetlerin engellenmesi hedefleniyor.
Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS), yeni nesil kimlik kartının yetkili kurum Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verildiği, kişinin ibraz edilen kartın sahibi olduğu, kişinin kimlik doğrulama sırasında hizmet verilen yerde bulunduğu ve kimlik doğrulama işleminin nerede, ne zaman, kim tarafından ve niçin gerçekleştirildiği gibi verileri tutan ve bu çerçevede kişileri doğrulayan bir sistemdir. Özellikle parmak izi gibi kişisel bir veriyle yapılan bir doğrulama olduğu için vatandaşlar açısından güvenli bir ortam sağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.