TOKİ ve müstakil evlere rağbet arttı

Güncel 05.03.2023 - 21:09, Güncelleme: 05.03.2023 - 21:09 1890+ kez okundu.
 

TOKİ ve müstakil evlere rağbet arttı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından TOKİ konutlarına ve müstakil evlere talep arttı.
Deprem bölgesindeki illerin neredeyse tamamını etkileyen yıkıcı depremlerin ardından TOKİ konutlarındaki yapılarda hasar oluşmaması ise dikkat çekti. Kahramanmaraşlı depremlerin hissedildiği ilçemizde de Toki konutları ve müstakil evlere rağbet arttı. Depremlerden hasar almadan atlatmayı başaran TOKİ konutlarının devlet eliyle daha güvenli ve sağlam yapıldığına dikkat çeken gayrimenkul Danışmanı İdris Tuaç, depremin ardından çok sayıda kişinin TOKİ evleri için kiralık daire sorduğunu ifade etti. Vatandaşların daha sağlam ve güvenilir özelliğinden dolayı öncellikli tercihlerinin TOKİ evleri olduğunu belirten Tuaç, “Kahramanmaraş merkezli depremler ilçemizde de hissedildiğinden vatandaşlarımızın yüksek katlı binalara güvenini yitirmiş durumda. Depremin ardından TOKİ konutları ve müstakil evlere rağbet oldukça arttı. Çok sayıda talep var. TOKİ konutlarında kiralık ev olmadığı için taleplere cevap veremiyoruz. Vatandaşlarımız müstakil evlere yöneliyorlar” dedi. “ARSA FİYATLARI ARTTI” Yaşanan yıkıcı depremlerin ardından arsa taleplerinin de attığını belirten emlak danışmanı İdris Tuaç, artan talepler nedeniyle arsa sahiplerinin fiyatları üç katı arttırdığını söyledi. İlçede deprem sonrası vatandaşların arsa arayışına girdiğini belirten Tuaç, “Toki ve müstakil ev bulamayan vatandaşlar arsa alarak kendi evlerini inşa etme yoluna gidiyorlar. Arsa talepleri çoğalınca arsa fiyatlarında fahiş bir artış yaşandı. İlçemizde arsa fiyatlarının dönüm fiyatı neredeyse üç katı arttı.” dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından TOKİ konutlarına ve müstakil evlere talep arttı.

Deprem bölgesindeki illerin neredeyse tamamını etkileyen yıkıcı depremlerin ardından TOKİ konutlarındaki yapılarda hasar oluşmaması ise dikkat çekti.

Kahramanmaraşlı depremlerin hissedildiği ilçemizde de Toki konutları ve müstakil evlere rağbet arttı.

Depremlerden hasar almadan atlatmayı başaran TOKİ konutlarının devlet eliyle daha güvenli ve sağlam yapıldığına dikkat çeken gayrimenkul Danışmanı İdris Tuaç, depremin ardından çok sayıda kişinin TOKİ evleri için kiralık daire sorduğunu ifade etti.

Vatandaşların daha sağlam ve güvenilir özelliğinden dolayı öncellikli tercihlerinin TOKİ evleri olduğunu belirten Tuaç, “Kahramanmaraş merkezli depremler ilçemizde de hissedildiğinden vatandaşlarımızın yüksek katlı binalara güvenini yitirmiş durumda. Depremin ardından TOKİ konutları ve müstakil evlere rağbet oldukça arttı. Çok sayıda talep var. TOKİ konutlarında kiralık ev olmadığı için taleplere cevap veremiyoruz. Vatandaşlarımız müstakil evlere yöneliyorlar” dedi.

“ARSA FİYATLARI ARTTI”

Yaşanan yıkıcı depremlerin ardından arsa taleplerinin de attığını belirten emlak danışmanı İdris Tuaç, artan talepler nedeniyle arsa sahiplerinin fiyatları üç katı arttırdığını söyledi.

İlçede deprem sonrası vatandaşların arsa arayışına girdiğini belirten Tuaç,

“Toki ve müstakil ev bulamayan vatandaşlar arsa alarak kendi evlerini inşa etme yoluna gidiyorlar. Arsa talepleri çoğalınca arsa fiyatlarında fahiş bir artış yaşandı. İlçemizde arsa fiyatlarının dönüm fiyatı neredeyse üç katı arttı.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.