Tuna, “2022'ye Rekor Zamlarla Uyandık”

Güncel 02.01.2022 - 19:58, Güncelleme: 02.01.2022 - 19:58 1962+ kez okundu.
 

Tuna, “2022'ye Rekor Zamlarla Uyandık”

Deva Partisi Kurtalan İlçe Başkanı Mehmet Zakir Tuna, yeni yıla girerken doğal gaz, elektrik ve akaryakıta yapılan zamlara tepki gösterdi.
Vatandaşın yeni bir yıla umutlu bir bekleyiş içerisine girmişken yeni yıla girer girmez büyük bir şokla karşılaştığını belirten Tuna, ülkenin tek kurtuluşunun erken seçim olduğunu söyledi.Dövizin düşüşüne rağmen ürün fiyatlarında akıl almaz şekilde fiyat artışı yapıldığını aktaran Tuna,“Yeni yıla dövize karşı TL’de herhangi bir değer kaybı olmamasına rağmen, benzin gibi ürünlere yapılan zamlarla, hem de yüzde 36.2’lik yeniden değerleme oranı kadar artırılan vergi, harç ve cezalarla girdi.Resmi Gazete’deki tablolarından yapılan hesaplamaya göre, elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 gibi son zamanların en fahiş oranlarında artışa gidildi.Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 25 oranında zam yapıldı. Elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğalgazın satış fiyatı yüzde 15, sanayide kullanılan doğalgazın fiyatı ise yüzde 50 arttı.Geçen seneye nazaran asgari ücrete yapılan zam, dolar bazlı geçen seneye göre 380 dolar iken, şimdiden TL deki değer kaybından dolayı asgari ücrete yapılan yeni zam erimeye başladı. Vatandaşlarımızın %35-40 civarı açlık sınırının altında. İşsizlik rakamları ve TÜİK’in enflasyon verileri ise tam anlamıyla toplumdaki inandırıcılığını kaybetmiş durumda. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1.29 lira, benzine 61 kuruş ve LPG'ye de 78 kuruş zam yapıldığı açıklandı.2022 YILI DEMOKRASİ VE ATILIM YILI OLSUN2022 yılının demokrasi ve atılım yılı olmasını temenni ettiklerini belirten Tuna, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve kadrolarının erken veya zamanında yapılacak bir seçime hazır olduğunu aktardı.Milletin kurtuluşunun Deva olduğunu kaydeden Tuna,“Bu vahim tabloyu, milletimiz hiç bir şekilde hak etmemekle birlikte, işi bilen, ehil kadrolarla yönetime, DEVA kadroları olarak talip olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu vesileyle başta ilçemiz Kurtalan olmak üzere, tüm ülkeye, 2022 yılının demokrasiye, hukuka ve refaha kavuşmasını ve tüm güzelliklere vesile olmasını dilerim.” dedi.
Deva Partisi Kurtalan İlçe Başkanı Mehmet Zakir Tuna, yeni yıla girerken doğal gaz, elektrik ve akaryakıta yapılan zamlara tepki gösterdi.

Vatandaşın yeni bir yıla umutlu bir bekleyiş içerisine girmişken yeni yıla girer girmez büyük bir şokla karşılaştığını belirten Tuna, ülkenin tek kurtuluşunun erken seçim olduğunu söyledi.
Dövizin düşüşüne rağmen ürün fiyatlarında akıl almaz şekilde fiyat artışı yapıldığını aktaran Tuna,
“Yeni yıla dövize karşı TL’de herhangi bir değer kaybı olmamasına rağmen, benzin gibi ürünlere yapılan zamlarla, hem de yüzde 36.2’lik yeniden değerleme oranı kadar artırılan vergi, harç ve cezalarla girdi.
Resmi Gazete’deki tablolarından yapılan hesaplamaya göre, elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 gibi son zamanların en fahiş oranlarında artışa gidildi.
Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 25 oranında zam yapıldı. Elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğalgazın satış fiyatı yüzde 15, sanayide kullanılan doğalgazın fiyatı ise yüzde 50 arttı.
Geçen seneye nazaran asgari ücrete yapılan zam, dolar bazlı geçen seneye göre 380 dolar iken, şimdiden TL deki değer kaybından dolayı asgari ücrete yapılan yeni zam erimeye başladı.
Vatandaşlarımızın %35-40 civarı açlık sınırının altında. İşsizlik rakamları ve TÜİK’in enflasyon verileri ise tam anlamıyla toplumdaki inandırıcılığını kaybetmiş durumda. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1.29 lira, benzine 61 kuruş ve LPG'ye de 78 kuruş zam yapıldığı açıklandı.
2022 YILI DEMOKRASİ VE ATILIM YILI OLSUN
2022 yılının demokrasi ve atılım yılı olmasını temenni ettiklerini belirten Tuna, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve kadrolarının erken veya zamanında yapılacak bir seçime hazır olduğunu aktardı.
Milletin kurtuluşunun Deva olduğunu kaydeden Tuna,
“Bu vahim tabloyu, milletimiz hiç bir şekilde hak etmemekle birlikte, işi bilen, ehil kadrolarla yönetime, DEVA kadroları olarak talip olduğumuzu belirtmek istiyorum.
Bu vesileyle başta ilçemiz Kurtalan olmak üzere, tüm ülkeye, 2022 yılının demokrasiye, hukuka ve refaha kavuşmasını ve tüm güzelliklere vesile olmasını dilerim.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.