Tuna'dan iktidara emekli eleştirisi

Güncel 25.04.2022 - 00:57, Güncelleme: 25.04.2022 - 00:57 1927+ kez okundu.
 

Tuna'dan iktidara emekli eleştirisi

DEVA Partisi Kurtalan İlçe Başkanı Mehmet Zakir Tuna yaptığı açıklamada; “Türkiye’deki 13 milyon emekliden, 8 milyon emekli ve hak sahibi asgari ücretin altında aldığı maaşla yaşam savaşı veriyor. Enflasyon altında ezilen emekli çok zor günler geçiriyor.” dedi.
2 Bin 500 lira maaş alan emeklinin açlık sınırı altında kaldığını vurgulayan Tuna,“Geçen yıl mart ayında 3-4 TL olan marul, bu yıl mart ayında 15-18 TL’ye kadar çıkmıştır. Emekliye iftar sofrasında salata yapmak dahi lüks olmuştur. Yanlış politikalar sonucu artan ve üç haneli rakamlara doğru giden enflasyonun altında ezilen emekli, ucuz ekmeğe muhtaç hale getirilmiş, emekliye ramazan pidesi de lüks olmuştur. Bu sadece iki örnektir. Dar gelirli aileler, emekliler doğalgaz ve elektrik faturalarını ödemekte, gıdaya erişmekte çok zorlanıyor. Gıda ürünlerindeki artış çok yüksek. TÜİK dahi gerçekleri saklayamıyor. Yüksek gıda enflasyonu en çok emekli ve asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızı vuruyor. Her ailede emekliler vardır ve insanımız aile büyüklerinin yaşadığı geçim sıkıntısına üzülmektedir. Vatandaş her yönüyle adil bir sistemin özlemi içinde, seçimi ve sandığı bekliyor.” dedi. Emeklinin bayramda torunlarına el öptürmeye korktuğunu aktaran Tuna,“2.500 TL açlık sınırının altındadır. 13 Milyon emekli vatandaş, Bayram İkramiyesinde iyileştirme bekliyor. Açlık sınırının altında maaş alan milyonlarca emekli geçim sıkıntısı içinde yaşam mücadelesi veriyor ve insanca bir maaş almak istiyor. Emekliye Ocak ayında verilen yüzde 25-30 oranındaki zam, doğalgaz ve elektrik faturalarına gelen zamlarla geri alındı. Emekliler harçlık verememe korkusundan bayramda neredeyse torunundan kaçar duruma gelmiştir. İktidara geldiğimizde en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine yükselteceğiz.” 
DEVA Partisi Kurtalan İlçe Başkanı Mehmet Zakir Tuna yaptığı açıklamada; “Türkiye’deki 13 milyon emekliden, 8 milyon emekli ve hak sahibi asgari ücretin altında aldığı maaşla yaşam savaşı veriyor. Enflasyon altında ezilen emekli çok zor günler geçiriyor.” dedi.

2 Bin 500 lira maaş alan emeklinin açlık sınırı altında kaldığını vurgulayan Tuna,
“Geçen yıl mart ayında 3-4 TL olan marul, bu yıl mart ayında 15-18 TL’ye kadar çıkmıştır. Emekliye iftar sofrasında salata yapmak dahi lüks olmuştur. Yanlış politikalar sonucu artan ve üç haneli rakamlara doğru giden enflasyonun altında ezilen emekli, ucuz ekmeğe muhtaç hale getirilmiş, emekliye ramazan pidesi de lüks olmuştur. Bu sadece iki örnektir. Dar gelirli aileler, emekliler doğalgaz ve elektrik faturalarını ödemekte, gıdaya erişmekte çok zorlanıyor. Gıda ürünlerindeki artış çok yüksek. TÜİK dahi gerçekleri saklayamıyor. Yüksek gıda enflasyonu en çok emekli ve asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızı vuruyor. Her ailede emekliler vardır ve insanımız aile büyüklerinin yaşadığı geçim sıkıntısına üzülmektedir. Vatandaş her yönüyle adil bir sistemin özlemi içinde, seçimi ve sandığı bekliyor.” dedi.
Emeklinin bayramda torunlarına el öptürmeye korktuğunu aktaran Tuna,
“2.500 TL açlık sınırının altındadır. 13 Milyon emekli vatandaş, Bayram İkramiyesinde iyileştirme bekliyor. Açlık sınırının altında maaş alan milyonlarca emekli geçim sıkıntısı içinde yaşam mücadelesi veriyor ve insanca bir maaş almak istiyor. Emekliye Ocak ayında verilen yüzde 25-30 oranındaki zam, doğalgaz ve elektrik faturalarına gelen zamlarla geri alındı. Emekliler harçlık verememe korkusundan bayramda neredeyse torunundan kaçar duruma gelmiştir. İktidara geldiğimizde en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine yükselteceğiz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.