Vatandaşı elektrik çarptı

Güncel 06.02.2022 - 19:23, Güncelleme: 06.02.2022 - 19:23 1265+ kez okundu.
 

Vatandaşı elektrik çarptı

Enflasyonla mücadele eden ve geçimini sağlamakta zorlanan vatandaş, zamlı elektrik faturalarına isyan etti.
Her geçen gün artan ve toplumun birçok kesimini derinden sarsan enflasyon, yeni yılda elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla kendisini daha da hissettiriyor. 210 Kwa elektrik tüketimine yüzde 50 zam geldiği, eğer 210’un üzerinde bir tüketim olursa zammın yüzde 127 olacağı açıklanmıştı. Zamlı faturalarla karşı karşıya kalan vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı. Geçtiğimiz ay ödedikleri faturanın iki üç katını ödeyecek olduklarını belirten vatandaşlar duruma isyan etti. “ELEKTRİK FATURASINI GÖRÜNCE ŞOK YAŞADIM” Kurtalan’da bir kafe işletmecisi, gelen elektrik faturasını görünce şok yaşadığını söyledi. 11 bin 650 TL’lik elekrik faturasını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen cafe işletmecisi Celal Yılmaz,“Aralıkta 4 bin 800 lira gelen elektrik faturam Ocak ayında 11 bin 650 lira geldi. Bu ay tasarruf yapmamıza rağmen elektriğimiz faturamız iki misli geldi. Ekonomik kriz nedeniyle işlerimizde gözle görülür oranda düşüş var. Gelirimiz giderimizi karşılamıyor. Tüm kazancımız bile elektrik faturasını karşılamıyor. Ne yapacağız şaşırmış durumdayız.” dedi.   
Enflasyonla mücadele eden ve geçimini sağlamakta zorlanan vatandaş, zamlı elektrik faturalarına isyan etti.

Her geçen gün artan ve toplumun birçok kesimini derinden sarsan enflasyon, yeni yılda elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla kendisini daha da hissettiriyor.
210 Kwa elektrik tüketimine yüzde 50 zam geldiği, eğer 210’un üzerinde bir tüketim olursa zammın yüzde 127 olacağı açıklanmıştı. Zamlı faturalarla karşı karşıya kalan vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı. Geçtiğimiz ay ödedikleri faturanın iki üç katını ödeyecek olduklarını belirten vatandaşlar duruma isyan etti.
“ELEKTRİK FATURASINI GÖRÜNCE ŞOK YAŞADIM”
Kurtalan’da bir kafe işletmecisi, gelen elektrik faturasını görünce şok yaşadığını söyledi.
11 bin 650 TL’lik elekrik faturasını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen cafe işletmecisi Celal Yılmaz,
“Aralıkta 4 bin 800 lira gelen elektrik faturam Ocak ayında 11 bin 650 lira geldi. Bu ay tasarruf yapmamıza rağmen elektriğimiz faturamız iki misli geldi. Ekonomik kriz nedeniyle işlerimizde gözle görülür oranda düşüş var. Gelirimiz giderimizi karşılamıyor. Tüm kazancımız bile elektrik faturasını karşılamıyor. Ne yapacağız şaşırmış durumdayız.” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.