Yağış çiftçilere umut oldu

Güncel 02.05.2021 - 23:12, Güncelleme: 02.05.2021 - 23:12 2621+ kez okundu.
 

Yağış çiftçilere umut oldu

Bu yıl kurak geçen ilkbahar yağışlarının az olması nedeniyle zor günler geçiren çiftçiler yağan yağmurla bir nebze olsun nefes aldı.
Bu yıl meteoroloji verilerine göre yağışların yüzde 45-55 oranında azalması dolayısıyla sıkıntı yaşayan üreticilere geçtiğimiz hafta sonu yağan yağmur umut oldu.Kurtalan’da Ağaçlıpınar köyünde ikamet eden çiftçi Cahit Akgün, yağan yağmurla birlikte ürünlerin bir nebze olsun toparlandığını söyledi.Kuraklık endişesi yaşadıkları bu dönemde yağan yağmurla umutlandıklarını dile getiren Akgün,“Ürünlerimiz sararmaya ve kurumaya başlamıştı. Ağaçlıpınar bölgesi sulak olduğu için hafta sonu yağan yağmurla birlikte ürünlerin toparlandığını gözlemledik. Çiftçilerimiz bu yıl kuraklık endişesi yaşıyorlar umuyoruz ki önümüzdeki süreçte yağan yağmurların ürünlerimiz için bereketli olmasını diliyoruz” dedi.
Bu yıl kurak geçen ilkbahar yağışlarının az olması nedeniyle zor günler geçiren çiftçiler yağan yağmurla bir nebze olsun nefes aldı.

Bu yıl meteoroloji verilerine göre yağışların yüzde 45-55 oranında azalması dolayısıyla sıkıntı yaşayan üreticilere geçtiğimiz hafta sonu yağan yağmur umut oldu.
Kurtalan’da Ağaçlıpınar köyünde ikamet eden çiftçi Cahit Akgün, yağan yağmurla birlikte ürünlerin bir nebze olsun toparlandığını söyledi.
Kuraklık endişesi yaşadıkları bu dönemde yağan yağmurla umutlandıklarını dile getiren Akgün,
“Ürünlerimiz sararmaya ve kurumaya başlamıştı. Ağaçlıpınar bölgesi sulak olduğu için hafta sonu yağan yağmurla birlikte ürünlerin toparlandığını gözlemledik. Çiftçilerimiz bu yıl kuraklık endişesi yaşıyorlar umuyoruz ki önümüzdeki süreçte yağan yağmurların ürünlerimiz için bereketli olmasını diliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.