YÖK'ün Açtığı Bölümlere Neden Öğrenci Alınmıyor?

Güncel 17.01.2021 - 19:06, Güncelleme: 17.01.2021 - 19:06 2000+ kez okundu.
 

YÖK'ün Açtığı Bölümlere Neden Öğrenci Alınmıyor?

Kurtalan’da Siirt Üniversitesi bünyesinde bulunan meslek yüksek okuluna YÖK tarafından dört bölüm açılmasına rağmen öğrenci alımı yapılmaması tepkilere neden oldu.
2009 yılında açılan Kurtalan Meslek Yüksekokulu’nda YÖK tarafından yeni bölümler açılmasına rağmen öğrenci alımı yapılmaması tepki çekti.Bacasız fabrika olarak değerlendirilen üniversitelerin önemine dikkat çeken ilçe sakinleri, "2009 yılında göstermelik bir bölümle okul faaliyete girdi, o da tepkilerin etkisiyle açıldı. Halihazırda 5 bölüm öğrenci alıyor. Mevcut bölümlerin ikinci öğretimleri de vardı ve öğrenci sayısı 550 dolayındaydı. İkinci öğretimler kapatıldı ve Turizm bölümü de kapatıldı. Şimdi 300 kadar öğrenci var. Ama daha 2018 yılında YÖK tarafından Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı, Adalet Programı, Raylı Sistemler İşletmeciliği ve Pazarlama bölümleri açıldığı halde öğrenci alımı yapılmıyor.” diyerek sitemlerini yerine getirdilerYÜKSEKOKUL BİNASI ÖĞRENCİ ALIMI İÇİN YETERSİZOkul binasının açılan yeni bölümler için yetersiz olduğunu dile getiren vatandaşlar, üniversiteye tahsis edilen arazide yeni bir bina yapılması gerektiğini belirterek,“Muhtemelen bina yetersiz diye olabilir. Ancak üniversiteye ait arazi var ve orada yeni binalar yapılarak ilçemizde güzel bir yatırım sağlanabilir. Mevcut okul anaokulu gibi küçük ve yetersizdir. Açılan bölümler öğrenci alsa ve ikinci öğretim programları tekrar faaliyete geçse bin dolayında öğrenci ilçemizde üniversite eğitimi alıyor olacak. Ve bu ekonomik ve sosyal boyutuyla büyük bir kazanım olacak. Tüm yetkili ve siyasî isimlere sesleniyorum. Kurtalan'a hiç yakışmayan bu okul yerine modern ve büyük binalar yapılsın ve Kurtalan hak ettiği yüksek okula kavuşsun. Kurtalan fakülte hak ediyor bari bu yüksek okulunu çok görmeyin." 
Kurtalan’da Siirt Üniversitesi bünyesinde bulunan meslek yüksek okuluna YÖK tarafından dört bölüm açılmasına rağmen öğrenci alımı yapılmaması tepkilere neden oldu.

2009 yılında açılan Kurtalan Meslek Yüksekokulu’nda YÖK tarafından yeni bölümler açılmasına rağmen öğrenci alımı yapılmaması tepki çekti.
Bacasız fabrika olarak değerlendirilen üniversitelerin önemine dikkat çeken ilçe sakinleri, "2009 yılında göstermelik bir bölümle okul faaliyete girdi, o da tepkilerin etkisiyle açıldı. Halihazırda 5 bölüm öğrenci alıyor. Mevcut bölümlerin ikinci öğretimleri de vardı ve öğrenci sayısı 550 dolayındaydı. İkinci öğretimler kapatıldı ve Turizm bölümü de kapatıldı. Şimdi 300 kadar öğrenci var. Ama daha 2018 yılında YÖK tarafından Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı, Adalet Programı, Raylı Sistemler İşletmeciliği ve Pazarlama bölümleri açıldığı halde öğrenci alımı yapılmıyor.” diyerek sitemlerini yerine getirdiler
YÜKSEKOKUL BİNASI ÖĞRENCİ ALIMI İÇİN YETERSİZ
Okul binasının açılan yeni bölümler için yetersiz olduğunu dile getiren vatandaşlar, üniversiteye tahsis edilen arazide yeni bir bina yapılması gerektiğini belirterek,
“Muhtemelen bina yetersiz diye olabilir. Ancak üniversiteye ait arazi var ve orada yeni binalar yapılarak ilçemizde güzel bir yatırım sağlanabilir. Mevcut okul anaokulu gibi küçük ve yetersizdir. Açılan bölümler öğrenci alsa ve ikinci öğretim programları tekrar faaliyete geçse bin dolayında öğrenci ilçemizde üniversite eğitimi alıyor olacak. Ve bu ekonomik ve sosyal boyutuyla büyük bir kazanım olacak. Tüm yetkili ve siyasî isimlere sesleniyorum. Kurtalan'a hiç yakışmayan bu okul yerine modern ve büyük binalar yapılsın ve Kurtalan hak ettiği yüksek okula kavuşsun. Kurtalan fakülte hak ediyor bari bu yüksek okulunu çok görmeyin." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.